X

Βρετανίδα θα εκτελεστεί στην Ινδονησία για εισαγωγή ναρκωτικών

Το δικό της «εξπρές του μεσονυκτίου» ζει μια Βρετανίδα στην Ινδονησία.

Ant1news

Η 58χρονη Λίντσεϊ Σάντιφορντ από το Γιόρκσαϊρ της Βρετανίας, βρίσκεται φυλακισμένη στην Ινδονησία και καταδικασμένη σε θανατική ποινή από δικαστήριο της χώρας , για εισαγωγή ναρκωτικών στο Μπαλί το 2013.

Η Βρετανίδα ως υπερασπιστική γραμμή στο δικαστήριο, χρησιμοποίησε τον ισχυρισμό ότι δέχθηκε απειλές από καρτέλ ναρκωτικών για να πραγματοποιήσει αυτή την παράνομη ενέργεια και οι απειλές αφορούσαν τη ζωή των παιδιών της.

Η Σάντιφορντ αναγκάστηκε  όπως λέει η ίδια,  να υπογράψει και μια επιστολή που δεν γνώριζε το περιεχόμενο της καθώς ήταν στα Ινδονησιακά και που σύμφωνα με την διεθνή ομάδα ανθρωπίνων δικαιωμάτων  Amnesty International, ήταν μια πιστοποίηση πως έχει εξαντλήσει όλες τις εφέσεις που δικαιούται, κάτι που τη φέρνει πιο κοντά στην εκτέλεση.

Η Βρετανίδα έχει την ατυχία να βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα σε μια χρονική στιγμή που είναι φορτισμένη από την δήλωση του προέδρου της χώρας Τζόκο Γουιντόντο, πως δεν πρόκειται να υπάρξει καμία επιείκεια για τους εμπόρους ναρκωτικών, «Θέλουμε να στείλουμε μια προειδοποίηση στα διεθνή καρτέλ ναρκωτικών, πως η Ινδονησία δεν θέλει να αποτελεί σταθμό, αγορά ή ακόμα και κέντρο παραγωγής ναρκωτικών» .

Η περιπέτεια της Σάντιφορντ δεν φαίνεται να συγκινεί το Αγγλικό Υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο αρνήθηκε να χρηματοδοτήσει με το ποσό των 38.000 λιρών που χρειάστηκε προκειμένου να προσλάβει δικηγόρο για να καταθέσει δεύτερη έφεση.

Την ίδια ώρα το Foreign Office αρκείται σύμφωνα με δηλώσεις, σε συμβουλευτική βοήθεια προς την Σάντιφορντ και την οικογένεια της, εκφράζοντας παράλληλα την πλήρη αντίθεση της Βρετανίας σε κάθε είδους θανατική ποινή.