X

Αεροπλάνο της Lufthansa με 148 επιβάτες έπιασε φωτιά στον αέρα (βίντεο)

Τον απόλυτο εφιάλτη έζησαν οι επιβάτες  αεροπλάνου που έπιασε φωτιά πάνω από τη Βηρυτό.

Ant1news

Ένα αεροπλάνο της Lufthansa, το οποίο εκτελούσε τη πτήση Βηρυτός-Φρανκφούρτη, συγκρούστηκε με ένα σμήνος πουλιών, αμέσως μετά την απογείωση του από το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας του Λιβάνου, με αποτέλεσμα να πιάσει φωτιά ο αριστερός κινητήρας του ο οποίος τέθηκε εκτός λειτουργίας.

Αμέσως μετά το συμβάν επικράτησε πανικός στην αίθουσα των επιβατών, αλλά ο πιλότος κράτησε τη ψυχραιμία του και κατάφερε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο 10 λεπτά μετά και να προσγειώσει το σκάφος με ασφάλεια, κάνοντας αναγκαστική προσγείωση.

Ένας από τους επιβάτες βιντεοσκόπησε την τρομακτική στιγμή της ανάφλεξης και έγραψε στο διαδίκτυο, «Τριάντα έξι δευτερόλεπτα μετά την απογείωση, όταν ήμασταν ήδη πάνω από τη θάλασσα, ακούσαμε δύο δυνατές εκρήξεις από τον κινητήρα. Το αεροπλάνο άρχισε να ταλαντεύεται και να “τρέμει”. Μάλιστα, μύριζε καμένο μέσα στην καμπίνα».

Υπεύθυνος του διεθνούς αεροδρομίου της Βηρυτού δήλωσε στην εφημερίδα Daily Star τι τέτοιου είδους συμβάντα είναι συνηθισμένα αυτή την εποχή του χρόνου στην περιοχή, λόγω της μετανάστευσης των πουλιών.