X

Αγρότης κρεμάστηκε σε αντικυβερνητική διαδήλωση

Σοκ έχει προκαλέσει η αυτοκτονία ενός αγρότη στη διάρκεια αντικυβερνητικής διαδήλωσης στο Νέο Δελχί.

Ant1news

Ένας 41χρονος αγρότης, πατέρας τριών παιδιών, έβαλε τέλος στη ζωή του ενώπιον χιλιάδων διαδηλωτών και αξιωματούχων της κυβέρνησης στην πρωτεύουσα της Ινδίας.

Ο Γκαζέντερ Σινγκ Ραϊπούτ ταξίδεψε από τη γενέτειρά του στο Ρατζαστάν για να πάρει μέρος στην αντικυβερνητική διαδήλωση που διοργάνωσε το κόμμα AAP στο Νέο Δελχί.

Από την πρώτη στιγμή τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας, σκαρφαλώνοντας σε ένα δέντρο από όπου φώναζε αντικυβερνητικά συνθήματα, αποδοκιμάζοντας την πολιτική λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Όπως είπε, είχε περιέλθει σε δεινή οικονομική θέση και αδυνατούσε πλέον να ταΐσει τα παιδιά του.

Λίγα λεπτά μετά την άφιξη κυβερνητικών αξιωματούχων στον τόπο της διαδήλωσης, ο Γκαζέντερ Σινγκ Ραϊπούτ κρεμάστηκε από το δέντρο στο οποίο είχε σκαρφαλώσει.

Σκηνές αλλοφροσύνης εκτυλίχθηκαν, καθώς διαδηλωτές έσπευσαν να ανέβουν στο δέντρο για να κόψουν το σχοινί…Ένα χειρόγραφο σημείωμα που είχε μαζί του, εξηγούσε τους λόγους που τον οδήγησαν στην αυτοκτονία και είχε τα τηλέφωνα επικοινωνίας της οικογένειάς του.

Ο 41χρονος αγρότης διακομίσθηκε σε κοντινό νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.