X

Καταστροφές και νεκροί από τον σεισμό 7,9 Ρίχτερ στο Νεπάλ

Εικόνες αποκάλυψης. Στους 688 οι νεκροί ο μέχρι στιγμής απολογισμός. Χιλιάδες παραμένουν εγκλωβισμένοι σε ερείπια. Αδιευκρίνιστος ο αριθμός των τραυματιών.

Ant1news



Εικόνες αποκάλυψης και τον θάνατο τουλάχιστον 688 ανθρώπων, βάσει του μέχρι στιγμής απολογισμού, προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός των 7,9 Ρίχτερ που συγκλόνισε σήμερα το Νεπάλ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, που επικαλούνται διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Ανάμεσα στους νεκρούς, που καταπλακώθηκαν απο κτίρια που κατέρρευσαν είναι πολλά παιδιά, ενώ τουλάχιστον 20 νεκροί έχουν επιβεβαιωθεί στην Ινδία, η οποία επλήγη επίσης από το σεισμό, σύμφωνα με το Associated Press. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και στο Μπανγκλαντές.

Χιλιάδες άνθρωποι εκτιμάται ότι παραμένουν εγκλωβισμένοι σε χαλάσματα, ενώ ο αριθμός των θυμάτων, εκφράζονται φόβοι ότι, θα εκτοξευτεί, καθώς χιλιάδες κτίρια έχουν καταρρεύσει. Απροσδιόριστος είναι, μέχρι στιγμής και ο αριθμός των τραυματιών.

Ένα κορίτσι έχασε τη ζωή του, όταν έπεσε επάνω του ένα άγαλμα, στο πάρκο μιας κωμόπολης έξω από το Κατμαντού, όπως μετέδωσε το κρατικό ραδιόφωνο της χώρας.

Στο Κατμαντού κατέρρευσε επίσης ένας ιστορικός πύργος του 19ου αιώνα και από τα συντρίμμια του έχει ανασυρθεί νεκρός ένας άνθρωπος μέχρι στιγμής. Ο Πύργος Νταράρα, που χτίστηκε το 1832, ήταν ένα ιστορικό ορόσημο και από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα της πόλης. Δεν έχει διευκρινιστεί πόσοι άνθρωποι βρίσκονταν μέσα στον πύργο την ώρα του σεισμού, τα μέσα ενημέρωσης του Νεπάλ ωστόσο κάνουν λόγο για τουλάχιστον 50 παγιδευμένους στα συντρίμμια.

Στην πρωτεύουσα Κατμαντού έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 181 άνθρωποι. Στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της πρωτεύουσας έχουν μεταφερθεί πολλοί άνθρωποι που φέρουν κατάγματα σε χέρια και πόδια, όμως παραμένει ασαφής ακόμη ο αριθμός των τραυματιών.

Στην περιοχή του όρους Έβερεστ η χιονοστιβάδα που προκάλεσε ο φονικός σεισμός του Νεπάλ καταπλάκωσε ένα τμήμα του κεντρικού καταυλισμού που χρησιμοποιούν οι ορειβάτες που πραγματοποιούν αναβάσεις στο Έβερεστ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 10 άνθρωποι, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Τουρισμού του Νεπάλ.

«Ο απολογισμός ενδέχεται να αυξηθεί, μεταξύ των νεκρών ενδέχεται να βρίσκονται ξένοι αλλά και οδηγοί σέρπα» επισήμανε αξιωματούχος του υπουργείου.

Σε φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο διακρίνονται ερείπια σπιτιών, δρόμοι που έχουν ανοίξει και γυναίκες, με μωρά στην αγκαλιά, να κάθονται στο ύπαιθρο.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε ανάμεσα στην Κατμαντού και τη δεύτερη σε μέγεθος πόλη του Νεπάλ, την Ποκάρα. Το αμερικανικό γεωολογικό ινστιτούτο USGS αρχικά είχε ανακοινώσει ότι η δόνηση ήταν μεγέθους 7,7 βαθμών και ότι προερχόταν από εστιακό βάθος 31 χιλιομέτρων, ωστόσο στη συνέχεια αναθεώρησε την εκτίμηση αυτή, ανεβάζοντας το μέγεθος του σεισμού στους 7,9 βαθμούς και διευκρινίζοντας ότι το εστιακό του βάθος ήταν μόλις 2 χιλιόμετρα.



Ο ισχυρότατος σεισμός προκάλεσε χιονοστιβάδες στην περιοχή του όρους Έβερεστ, όπως μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δικτυο CNN.



















Δείτε βίντεο: