X

Η Ελληνίδα που έζησε τη φρίκη των Ρίχτερ στο Νεπάλ

Δείτε τι δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 η 29χρονη Ελληνίδα που έζησε από κοντά το φονικό σεισμό στο Νεπάλ.

Ant1news



Στο μέσον μιας λίμνης στην πόλη Μποκάρα, σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων (35) από το Κατμαντού, βρισκόταν η Σταυρούλα Χιλιάκου, όταν ο εγκέλαδος έπληξε το Νεπάλ με 7,9 Ρίχτερ. Παρά το ισχυρό κούνημα που ένιωσε στη βάρκα, μόνο όταν βγήκε στην όχθη αντιλήφθηκε το μέγεθος της καταστροφής.

Οι γονείς της στην Αρεόπολη Λακωνίας μόλις είδαν τα ισοπεδωμένα κτίρια και άκουσαν για πολλά θύματα κόντεψαν να τρελαθούν από την αγωνία τους. Λίγες μέρες πριν η κόρη τους είχε χάσει το τηλέφωνό της και έτσι δεν είχαν τρόπο να μάθουν άμεσα νέα της. Το θρίλερ έληξε τελικά με ένα τηλεφώνημα της ίδιας της 29χρονης στους γονείς της.

Παρά τις περιορισμένες ζημιές στη Μποκάρα, οι περισσότεροι κάτοικοι φοβούνται να κοιμηθούν στα σπίτια τους. Η 29χρονη Ελληνίδα πάντως παραμένει ψύχραιμη. Η Σταυρούλα Χιλιάκου ταξιδεύει μόνη και σκοπεύει να παραμείνει στην Μποκάρα του Νεπάλ, έως ότου κοπάσει πλήρως η σεισμική δραστηριότητα.

Δείτε τι δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1: