X

Τα ιστορικά μνημεία του Νεπάλ που κατέστρεψε ο σεισμός

Ένα βίντεο που καταγράφηκε μέσω του Google Earth αποτυπώνει τη καταστροφή μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς που έπληξε ο σεισμός.

Ant1news

Την ώρα που ο αριθμός των νεκρών από το φονικό σεισμό του Νεπάλ, έχει ξεπεράσει τους 4.000 και υπάρχουν φόβοι ότι θα είναι πολύ μεγαλύτερος, οι εικόνες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας αποτυπώνουν με τον πλέον ανάγλυφο τρόπο τη καταστρεπτική μανία του Εγκέλαδου.

Από το θλιβερό κατάλογο των καταστροφών δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς, τα οποία μάλιστα είναι αρκετά στη περιοχή. Ο δημοσιογράφος Andy Carvin του reported.ly κατέγραψε  μέσω του Google Earth, τις καταστροφές.

•Ο πύργος Νταράρα, μνημείου του 19ου αιώνα, κατασκευάστηκε το 1832 και ανοικοδομήθηκε μετά τον σεισμό του 1934. Είχε ύψος 50 μέτρα και ήταν ένα από τα γνωστά μνημεία της πολιτισμικής κληρονομιάς του Κατμαντού, μαζί με την Πλατεία Ντέρμπαρ και την στούπα Σουαγιαμπούναθ.

•Η Πλατεία Ντέρμπαρ, το ιστορικό κέντρο του Κατμαντού, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco, πλέον και αυτή παρουσιάζει μία εικόνα καταστροφής.

•Τα κτίρια της Πλατείας Ντέρμπαρ κτίσθηκαν από τους βασιλείς της δυναστείας Μάλα ανάμεσα στον 12ο και τον 18ο αιώνες και σύμφωνα με την Unesco, αποτελούσαν το μοναδικό υπόδειγμα συμβίωσης του ινδουισμού, του βουδισμού και του ταντρισμού.