X

Πέθανε η διάδοχος της Μητέρας Τερέζας

Ο Πρωθυπουργός της Ινδίας και πολλοί πολιτικοί της χωρας απέτισαν φόρο τιμής στη μνήμη της.

Ant1news



Την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 80 ετών, άφησε σήμερα η αδελφή Νιρμάλα Τζόσι, η οποία διαδέχτηκε την βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης, Μητέρα Τερέζα, ως επικεφαλής της φιλανθρωπικής οργάνωσης που ίδρυσε η τελευταία, τους «Ιεραπόστολους της Ελεημοσύνης».

Η διάδοχος της Μητέρας Τερέζας επέκτεινε τη δράση της οργάνωσης και σε άλλες χώρες. Αφότου ανέλαβε επικεφαλής, μετά τον θάνατο της Μητέρας Τερέζας το 1997, η Νιρμάλα έκανε γνωστό το έργο της φιλανθρωπικής οργάνωσης σε 134 χώρες, ανοίγοντας παραρτήματα - μεταξύ άλλων - στο Αφγανιστάν, το Ισραήλ και την Ταϊλάνδη, ενώ παραιτήθηκε το 2009 για λόγους υγείας.

«Ο πήχης που έπρεπε να φτάσει ήταν ψηλά, οι απαιτήσεις τεράστιες, αλλά με απλότητα, αταλάντευτη αγάπη και πίστη, έδειξε τις ικανότητές της», ανέφερε ο διευθυντής επικοινωνιών για την Αρχιεπισκοπή της Καλκούτα, Σουνίλ Λούκας.

«Ο βίος της αδελφής Νιρμάλα ήταν αφιερωμένος στο να υπηρετεί, να φροντίζει τους φτωχούς και τους μειονεκτούντες. Λυπάμαι για τον χαμό της», έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι, ενώ φόρο τιμής στη μνήμη της απέτισαν πολλοί ακόμη πολιτικοί της χώρας.