X

Στη μοιραία πτήση ΜΗ370 ανήκουν τα συντρίμμια του Boeing

Ανακοινώθηκε και επίσημα ότι τα συντρίμμια του Boeing που βρέθηκαν στο Ρεϊνιόν ανήκουν στη μοιραία πτήση ΜΗ370. Οδεύει προς λύση το μυστήριο.

Ant1news



Ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας, Νατζίμπ Ράζακ, επιβεβαίωσε το βράδυ της Τετάρτης ότι τα συντρίμμια του Boeing 777, που ανακαλύφθηκαν στη νήσο Ρεϊνιόν, ανήκουν στο Boeing 777 της Malaysia Airlines που εκτελούσε την πτήση MH370 και το οποίο εξαφανίστηκε πριν από 17 μήνες.

«Σήμερα, 515 ημέρες αφότου εξαφανίστηκε το αεροπλάνο, με βαριά καρδιά οφείλω να ανακοινώσω ότι η διεθνής ομάδα εμπειρογνωμόνων έχει οριστικά επιβεβαιώσει ότι τα συντρίμμια του αεροσκάφους που βρέθηκαν στη νήσο Ρεϊνιόν είναι πράγματι από την πτήση MH370», ανακοίνωσε ο Νατζίμπ Ράζακ σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.

Ο Ράζακ κατέστησε σαφές ότι η κυβέρνησή του είναι αποφασισμένη να ανακαλύψει την αλήθεια για το τι συνέβη στο αεροσκάφος. «Θα ήθελα να διαβεβαιώσω όλους όσοι επλήγησαν από αυτή την τραγωδία ότι η κυβέρνηση της Μαλαισίας έχει δεσμευθεί να κάνει το παν εντός των δυνατοτήτων της για να ανακαλύψει την αλήθεια για το τι συνέβη» στο επιβατικό αεροπλάνο, πρόσθεσε.

 

Σημειώνεται ότι η εξαφάνιση του Boeing 777 θεωρείται μέχρι σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στην ιστορία της πολιτικής αεροπορίας.

Το Boeing 777 που εκτελούσε την πτήση MH370 εξαφανίστηκε τον Μάρτιο του 2014 κατά τη διαδρομή από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο, με συνολικά 239 επιβαίνοντες.

 

Μετά τη δήλωση του Ράζακ, ωστόσο, ο αντιεισαγγελέας του Παρισιού, Σερζ Μακοβιάκ, ο οποίος συμμετέχει στις έρευνες σχετικά με την εξαφάνιση του επιβατικού αεροσκάφους, είπε ότι υπάρχουν μεν "πολύ ισχυρές ενδείξεις", αλλά όχι η βεβαιότητα πως το τμήμα του φτερού που βρέθηκε στο Ρεϊνιόν, μήκος 2-2,5 μέτρων, ανήκει στο συγκεκριμένο Boeing 777.

Το τμήμα του φτερού βρέθηκε την περασμένη Τετάρτη στο Ρεϊνιόν, το ηφαιστειακό νησί των 850.000 κατοίκων που αποτελεί υπερπόντια γαλλική κτήση και βρίσκεται στον Ινδικό Ωκεανό, κοντά στη Μαδαγασκάρη.

Η Ρεϊνιόν βρίσκεται περίπου 3.700 χιλιόμετρα από την περιοχή όπου διεξήχθησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους. Ειδικοί και αξιωματούχοι θεωρούν ότι το κομμάτι αυτό ενδέχεται να μεταφέρθηκε στο νησί από θαλάσσια ρεύματα.

Την ίδια ώρα, οι Μαλαισιανές Αερογραμμές ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους ότι οι οικείοι των επιβατών και των μελών του πληρώματος έχουν ενημερωθεί. «Αναμένουμε και ελπίζουμε ότι θα βρεθούν και άλλα αντικείμενα που θα συμβάλουν να λυθεί το μυστήριο», σημείωσε η διεύθυνση της εταιρείας.