X

Έρευνες για την πτήση MH370 και στις Μαλδίβες

Αναζήτηση και εξέταση συντριμμιών έχει αρχίσει και στις Μαλδίβες.

Ant1news



Συντρίμμια που βρέθηκαν στις Μαλδίβες εξετάζουν ειδικοί προκειμένου να διαπιστώσουν αν ανήκουν στο εξαφανισμένο Boeing 777 της Malaysia Airlines (πτήση MH370).

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε σήμερα ότι μετά τα ευρήματα της Ρεϊνιόν και την επιβεβαίωση ότι το μήκους δύο μέτρων πτερύγιο που ξεβράστηκε στην ακτή της γαλλική κτήσης ανήκει στο εξαφανισμένο Boeing 777, οι αρχές αντιμετωπίζουν διαφορετικά αυτά τα συντρίμμια που εντοπίστηκαν.

«Τα συγκεντρώνουμε ώστε οι Μαλαίοι να μπορέσουν να τα εξετάσουν και να προσδιορίσουν εάν ανήκουν ή όχι στο αεροσκάφος», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων αξιωματούχος της προεδρίας του νησιωτικού κράτους, Μοχάμεντ Σαρίφ. «Τούς έχουμε στείλει φωτογραφίες και περιμένουμε τη απάντησή τους», πρόσθεσε.

Οι Μαλδίβες παρέδωσαν επίσης στοιχεία των ραντάρ, έπειτα από φήμες σύμφωνα με τις οποίες επιβατηγό αεροσκάφος εθεάθη από κατοίκους της περιοχής να πετά χαμηλά επάνω από τις ατόλες του νησιωτικού συμπλέγματος την ημέρα της εξαφάνισης της πτήσης MH370.

«Επιβεβαιώσαμε τα στοιχεία των ραντάρ μας και η απάντηση ήταν αρνητική. Δεν υπήρξε επιβατηγό αεροσκάφος εκείνη την ημέρα και διαβιβάσαμε τις πληροφορίες αυτές στις αρχές της Μαλαισίας», υπογράμμισε ο Μοχάμεντ Σαρίφ.