X

Νέο βίντεο – ντοκουμέντο από την πολύνεκρη έκρηξη στην Μπανγκόκ

Τη στιγμή της έκρηξης βόμβας σε πολυσύχναστη περιοχή της πρωτεύουσας της Ταϊλάνδης κατέγραψε κάμερα κινητού τηλεφώνου.

Ant1news

Νέο βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης βόμβας έξω από ινδουιστικό ναό στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Το βίντεο κατέγραψε κάμερα κινητού τηλεφώνου ενός Κινέζου τουρίστα  που βρισκόταν περίπου 100 μέτρα μακριά από το σημείο όπου σημειώθηκε η έκρηξη, από την οποία περισσότεροι από 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 123 τραυματίστηκαν.

Την ίδια ώρα οι αρχές της Ταϊλάνδης έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για έναν ύποπτο που εμφανίζεται σε εικόνες από κάμερα κλειστού κυκλώματος κοντά στο σημείο της έκρηξης.

O πρωθυπουργός της χώρας, Πραγιούθ Τσαν-ότσα, ανέφερε ότι διέταξε να εξεταστούν τα πλάνα από το κλειστό κύκλωμα «επειδή υπάρχει ένας ύποπτος, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο ποιος είναι».

 

"Η επίθεση αυτή είναι η χειρότερη που διαπράχθηκε ποτέ" και "είχε άμεσα στόχο αθώους ανθρώπους", πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός της χώρας Πραγιούτ Τσαν-Ότσα.

"Θέλουν να καταστρέψουν την οικονομία μας, τον τουρισμό. Έπειτα από αυτό η οικονομία μας θα ζημιωθεί", σημείωσε.

"Η βόμβα είχε στόχο να σκοτώσει όσο περισσότερους ανθρώπους γινόταν, καθώς ο ναός είναι γεμάτος κόσμο γύρω στις 18:00 με 19:00 το βράδυ", σημείωσε παράλληλα σήμερα το πρωί ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Πραβούτ Ταβορνσίρι.

"Οι νεκροί ανέρχονται τώρα σε 21 και οι τραυματίες σε 123. Οι 14 από τους νεκρούς έχασαν την ζωή τους στο σημείο της έκρηξης", πρόσθεσε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι σύμφωνα με την αστυνομία για την επίθεση αυτή χρησιμοποιήθηκαν μάλλον τρία κιλά εκρηκτικών.

 

Οι αρχές της Ταϊλάνδης εκτιμούν ότι οι δράστες της επίθεσης είχαν στόχο τους "ξένους" και ήθελαν "να καταφέρουν πλήγμα στον τουρισμό", σύμφωνα και με τον Ταβορνσίρι.

 

Μεταξύ των θυμάτων υπάρχουν αρκετοί ξένοι, πολλοί από τους οποίους επισκέπτονταν αυτόν τον ναό που βρίσκεται στην καρδιά της Μπανγκόκ.

 

Τουλάχιστον δύο πολίτες της Μαλαισίας, ένας της Σιγκαπούρης, ένας Κινέζος και ένας Φιλιππινέζος σκοτώθηκαν, σύμφωνα με την αστυνομία, όπως και 10 Ταϊλανδέζοι. Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές του Χονγκ Κονγκ, δύο κάτοικοί του σκοτώθηκαν επίσης από την επίθεση αυτή και έξι άλλοι τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται.

 

Μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση. Στις νότιες περιφέρειες της χώρας, όπου από το 2004 περισσότεροι από 6.300 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους στην σύγκρουση που μαίνεται εκεί μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων της Ταϊλάνδης και των μουσουλμάνων ανταρτών, οι επιθέσεις είναι συχνό φαινόμενο. Ωστόσο ποτέ δεν έχουν τόσο πολλά θύματα. Επίσης ποτέ δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι έγινε επίθεση εκτός της περιοχής αυτής, παρά τα τόσα χρόνια που μαίνεται ο πόλεμος.