X

Απειλείται με φυλάκιση 37 ετών για ασέβεια προς τον ...βασιλικό σκύλο!

Ο 27χρονος άντρας κινδυνεύει να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του στη φυλακή επειδή κορόιδεψε το αγαπημένο κατοικίδιο του βασιλιά της Ταϊλάνδης.

Ant1news

Ο Τάνακορν Σιριπάιμπουν κατηγορείται από στρατιωτικό δικαστήριο επειδή έκανε ένα σαρκαστικό σχόλιο στο Ιντερνετ για τη σκυλίτσα του βασιλιά της Ταϊλάνδης Μπουμιμπόλ Αντουλγιαντέι, στην οποία έχει μεγάλη αδυναμία.

Το ακριβές περιεχόμενο της δημοσίευσης, σύμφωνα με τον δικηγόρο του επίδικου Ταϊλανδού, Anon Numpa δεν πρόκειται να διαρρεύσει από τον στρατό, ο οποίος πρόσθεσε πως οι κατηγορίες για βασιλική ύβρη, όπως αποκαλείται το συγκεκριμένο αδίκημα, έχουν αυξηθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια. 

Ο Τάνακορν συνελήφθη στο σπίτι του στη Μπανκόγκ την προηγούμενη βδομάδα και από τη Δευτέρα δεν τον έχει δει κανένας. Μεταξύ άλλων κατηγορείται ότι κατήγγειλε στο facebook διαφθορά μέσα στο στρατιωτικό σώμα.

 

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης έχει γράψει βιβλίο για την Τόνγκντενγκ, επαινώντας την για την πίστη και την υπακοή της, το οποίο εκδόθηκε το 2002, ενώ η ταινία κινουμένων σχεδίων "Χουν Τόνγκντενγκ: Η Έμπνευση" είναι δεύτερη στο box office της Ταϊλάνδης, (Khun (Χουν) σημαίνει σεβασμός). Η Τόνγκντενγκ έχει μεγάλη συμβολική σημασία διότι κατά το παρελθόν έχει χρησιμοποιηθεί από το βασιλιά για να απευθύνει συμβουλές και προτροπές προς τους υπηκόους του.