X

Τουλάχιστον 12 οι νεκροί από τα 6,4 Ρίχτερ στην Ταϊβάν

Αγνοούμενους στα συντρίμμια συγκροτήματος διαμερισμάτων συνεχίζουν να αναζητούν τα σωστικά συνεργεία.

Ant1news


Μάχη με το χρόνο δίνουν οι διασώστες στην Ταϊβάν που επλήγη από σεισμό 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, στις 4 τα ξημερώματα του Σαββάτου, τοπική ώρα. 

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, οι περισσότεροι από τους οποίους βρίσκονταν μέσα σ' ένα συγκρότημα διαμερισμάτων 17 ορόφων το οποίο κατέρρευσε, στη νότια πόλη Ταϊνάν 

Κι ενώ οι διασώστες εξακολουθούν να ψάχνουν επιζώντες στα συντρίμμια, ερωτήματα διατυπώνονται σχετικά με την κατασκευή του κτιρίου Wei-guan Golden Dragon.

 

Δέκα από τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν, ανάμεσα στους οποίους ένα κοριτσάκι μόλις 10 ημερών, βρίσκονταν μέσα σ'  το συγκρότημα διαμερισμάτων. Το βρέφος βρέθηκε στην αγκαλιά του νεκρού πατέρα του, αναφέρουν μέσα ενημέρωσης.

 

Οι διασώστες χρησιμοποιούν υδραυλικές κλίμακες και έναν γερανό για να ερευνήσουν τα συντρίμμια και να εντοπίσουν επιζώντες, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, αν και πολλοί απ' αυτούς δεν χρειάστηκε να παραμείνουν για πολύ.

 

Ένας 18χρονος εντοπίσθηκε ζωντανός λίγο πριν πέσει το σκοτάδι και οι διασώστες προσπαθούν να τον απεγκλωβίσουν, ενώ μια 30χρονη γυναίκα, ένα εννιάχρονο κορίτσι κι ένα αγοράκι νηπιακης ηλικίας ανασύρθηκαν ζωντανοί, μετέδωσε η τηλεόραση της Ταϊβάν.

  

Ο ισχυρός σεισμός προκάλεσε την κατάρρευση κι άλλων κτιρίων σε άλλες εννέα περιοχές της πόλης Ταϊνάν των 2 εκατομμυρίων κατοίκων, σύμφωνα με το κυβερνητικό κέντρο αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων. Ωστόσο οι προσπάθειες των συνεργείων διάσωσης επικεντρώνονται, σύμφωνα με αξιωματούχο της πυροσβεστικής υπηρεσίας, στο κτίριο των 17 ορόφων, όπου είναι πλέον έντονη η οσμή από διαρροή αερίου.