X

Αντιδράσεις μετά την εκτόξευση πυραύλου από τον Κιμ Γιονγκ Ουν (βίντεο)

Η Β. Κορέα εκτόξευσε πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς, παρά τις σχετικές απαγορεύσεις που της έχουν επιβληθεί. Τι «αντίποινα» αποφάσισαν ΗΠΑ-Ν. Κορέα.

Ant1news

Νέα πρόκληση από την Βόρεια Κορέα που εκτόξευσε τα ξημερώματα έναν πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς με σκοπό να θέσει σε τροχιά έναν δορυφόρο.

Ο ηγέτης της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν παρακολούθησε την εκτόξευση και η κρατική τηλεόραση της Πιόν-Γιάνγκ μετέδωσε απευθείας το επιτυχημένο εγχείρημα, όπως το χαρακτήρισε.

Ο δικτάτορας της Βορείου Κορέας προχώρησε στην εκτόξευση, αψηφώντας για άλλη μία φορά τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών, που απαγορεύουν να αναπτύσσει και να χρησιμοποιεί τεχνολογία βαλλιστικών πυραύλων.

Σε απάντηση, αξιωματούχοι της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ αποφάσισαν να αρχίσουν επίσημες συνομιλίες για την ανάπτυξη στην κορεατική χερσόνησο ενός αμερικανικού αντιπυραυλικού αμυντικού συστήματος, ένα ενδεχόμενο το οποίο συναντά την έντονη αντίδραση της Κίνας.

 

 

Βρέθηκε το ρύγχος του πυραύλου

Η Νότια Κορέα βρήκε έναν κώνο ρύγχους πυραύλου που πιστεύεται ότι έπεσε από αυτόν που εκτόξευσε νωρίτερα σήμερα η Βόρεια Κορέα, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Σεούλ.

Η ανάκτηση τμημάτων του πυραύλου που εκτοξεύτηκε από τη Βόρεια Κορέα θα συμβάλει στην παροχή περισσότερων στοιχείων όσον αφορά το πυραυλικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας.

Το αντικείμενο βρέθηκε νοτιοανατολικά της νήσου Τζεζού της Νότιας Κορέας από ένα πλοίο του πολεμικού ναυτικού, διευκρίνισε αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας.

Ο κώνος ρύγχους προστατεύει το ωφέλιμο φορτίο ή τον δορυφόρο που μεταφέρεται από έναν πύραυλο στο διάστημα.