X

Aφγανή η νέα φιγούρα του Sesame Street

Το νέο πρόσωπο του παγκοσμίως διασήμου Sesame Street, ονομάζεται Ζάρι και στέλνει ένα πολύ ηχηρό μήνυμα στα κορίτσια του Αφγανιστάν.

Ant1news

Ζάρι είναι το όνομα της νέας φιγούρας του Sesame Street, που έκανε το ντεμπούτο της στην τηλεόραση του Αφγανιστάν. Η Ζάρι, που σημαίνει «Απαστράπτουσα» και δημιουργήθηκε για να στείλει μήνυμα στα κορίτσια του Αφγανιστάν.

«Η Ζάρι είναι θηλυκή επειδή σκεφτήκαμε ότι είναι πολύ σημαντικό να δώσουμε έμφαση στο ότι τα κορίτσια έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ό,τι και ο υπόλοιπος κόσμος μπορεί. Για το λόγο αυτόν ένα κορίτσι μπορεί να αποτελέσει κλειδί για να ενδυναμωθεί το ζήτημα της εκπαίδευση των κοριτσιών στο Αφγανιστάν», δήλωσε ο διευθυντής του προγράμματος στο Associated Press.

Η κούκλα είναι έξι χρονών και εμφανίζεται με την παραδοσιακή μαντήλα που φορούν οι γυναίκες στο Αφγανιστάν. Τα κοστούμια της είναι επίσης φτιαγμένα από τα παραδοσιακά υφάσματα, ενώ τα έχουν επιμεληθεί ειδικά στη χώρα.

 

Η δημιουργός μαριονέτων, που έφτιαξε και την Ζάρι, έβαλε στόχο να ευχηθεί στους νέους τηλεθεατές για την Παγκόσμια Μέρα Ειρήνης και την Παγκόσμια Μέρα Παιδιού, στα επόμενα επεισόδια.

 

Στο Αφγανιστάν οι ευκαιρίες για παιδεία είναι περιορισμένες για πολλά παιδιά, ενώ υπάρχουν απαγορεύσεις για τα κορίτσια.

 

Για τη δημιουργία του προγράμματος δύο παραγωγοί του συνεργάστηκαν με το υπουργείο Παιδείας της χώρας.