X

Σούπερ τυφώνας πλήττει την Ταϊβάν (βίντεο)

Νεκροί και τραυματίες από τον τυφώνα που «χτύπησε» την Ταϊβάν και κατευθύνεται προς την ήδη πληγωμένη από τις πλημμύρες Κίνα.

Ant1news

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 66 τραυματίστηκαν από τον σούπερ τυφώνα Νεπαρτάκ (Nepartak) που έπληξε την Ταϊβάν το βράδυ της Πέμπτης.

Η ταχύτητά του φτάνει τα 220 χλμ την ώρα και είχε ως αποτέλεσμα τη διακοπή του ρεύματος σε τουλάχιστον έξι χωριά, καθώς συνοδευόταν και από ισχυρή βροχόπτωση.

Οι Αρχές έχουν λάβει μέτρα ώστε να αποφευχθούν οι κατολισθήσεις, ωστόσο δεν μπορούν να κάνουν κάτι για να μην διαλυθεί ό,τι βρεθεί στο πέρασμά του.

Στέγες από σπίτια έχουν αποκολληθεί, πάνω από 500 πτήσεις έχουν ματαιωθεί, τα τρένα έχουν σταματήσει την κυκλοφορία τους, ενώ πάνω από 15.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, την ώρα που περισσότερα από 187. 830 είναι χωρίς ρεύμα.

 

 

 

 

 

Στα βίντεο που έχουν καταγραφεί φαίνονται πεσμένα δέντρα, ξηλωμένες πινακίδες και ένα γενικότερο χάος.

Οι Αρχές κατηγοριοποίησαν τον τυφώνα στο 5, δηλαδή στην κορυφή της κλίμακας, ωστόσο αναμένεται να εξασθενίσει όταν φτάσει στην Κίνα, η οποία έχει ήδη πληγεί από σφοδρές πλημμύρες, με αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 130 ανθρώπους.