X

Οι μουσώνες “πνίγουν” την Ινδία (βίντεο)

Μια απέραντη λίμνη έχει γίνει η βορειανατολική Ινδία, με τα νερά να καλύπτουν όλη της την επιφάνεια. Νεκροί και εκατομμύρια εκτοπισμένοι.

Ant1news

Σφοδρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες από τους μουσώνες στην Ινδία, που έχουν στοιχίσει ήδη τη ζωή επτά ανθρώπων και έχουν εκτοπίσει πάνω από 1.2 εκατομμύρια, από τα βορειανατολικά της χώρας.

Στρατιώτες με βάρκες επιχειρούν να διασώσουν εκατοντάδες ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί στα σπίτια τους και βρίσκουν διέξοδο στις ταράτσες. Οι διασωθέντες μεταφέρονται ανά εκατοντάδες σε ασφαλέστερα μέρη, κυρίως με τρένα.

Η ηλεκτροδότηση και οι τηλεπικοινωνίες έχουν διακοπή, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Την ίδια ώρα, ζώα από τα ζωολογικά πάρκα κινδυνεύουν εξίσου με τους ανθρώπους. Ήδη εντοπίστηκε το κουφάρι ενός σπάνιου ρινόκερου, ενώ πολλά ακόμα είναι τα ζώα που έχουν παρασυρθεί από τα νερά.

Το ποτάμι Brahmaputra έχει πλημμυρίσει και τις 18 επαρχίες από τις οποίες περνά, εξαφανίζοντας τους δρόμους και ρίχνοντας κάτω τις κολώνες ηλεκτροδότησης. Τα νερά μπαίνουν στα σπίτια, ενώ πολλά από αυτά κατέρρευσαν.

Ο στρατός κάνει ό,τι μπορεί για να μεταφέρει τους ανθρώπους που κινδυνεύουν σε υψηλότερα σημεία, όπως πολλά σχολεία τα οποία έχουν μετατραπεί σε καταφύγια.

Οι μουσώνες, που πλήττουν κάθε χρόνο την Ινδία, διαρκούν από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο