X

Αφγανιστάν: πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στο γερμανικό προξενείο

Τουλάχιστον 4 νεκροί και 100 τραυματίες. Μετά την έκρηξη του παγιδευμένου οχήματος, βαριά οπλισμένοι Ταλιμπάν εισέβαλλαν στο προξενείο και συνεπλάκησαν με γερμανούς φρουρούς.

Ant1news

 

Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και περισσότεροι από εκατό τραυματίες είναι ο έως τώρα απολογισμός από την βομβιστική και ένοπλη επίθεση που έπληξε το βράδυ το προξενείο της Γερμανίας στο Αφγανιστάν, όπως μεταδίδουν τα πρακτορεία Reuters και Associated Press.

Η επίθεση άρχισε όταν βομβιστής αυτοκτονίας εμβόλισε την πύλη του κτηρίου με το αυτοκίνητό του, που ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά. Στη συνέχεια, βαριά οπλισμένοι συνεργοί του συνεπλάκησαν σε πολύωρη μάχη με γερμανούς φρουρούς και τις αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας.

Την ευθύνη για το χτύπημα ανέλαβαν οι Ταλιμπάν, υποστηρίζοντας ότι ήταν αντίποινα για τις αεροπορικές επιδρομές του NATO στην περιοχή της πόλης Κουντούζ, όπου στις αρχές του μήνα αμερικανικοί βομβαρδισμοί προκάλεσαν τον θάνατο δεκάδων αμάχων, ανάμεσά τους και γυναικόπαιδα.

 

Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που προκάλεσε τεράστιες ζημιές στο κτήριο του προξενείου στην πόλη Μαζάρ-ι-Σαρίφ, όπου κανονικά εργάζονται περίπου 30 άτομα.

Η Γερμανία διαθέτει 983 στρατιώτες στο Αφγανιστάν στο πλαίσιο της NATOϊκής αποστολής στη χώρα. Οι περισσότεροι υπηρετούν στην περιοχή της Μαζάρ-ι-Σαρίφ.

Η αιματηρή επέκταση της δράσης των Ταλιμπάν στην περιοχή της Κουντούζ τον τελευταίο χρόνο καταδεικνύει την επέκταση του ισλαμιστικού κινήματος πέρα από την «καρδιά» του στα νότια τμήματα της χώρας.