X

Κορέα: εκατοντάδες χιλιάδες στους δρόμους για την Πρόεδρο (βίντεο)

Διχασμένοι οι νοτιοκορεάτες ζητούν οι μισοί την παραίτηση της Προέδρου και οι άλλοι μισοί την παραμονή της στην εξουσία.

Ant1news

Εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου διαδηλώνουν στη Σεούλ για την Πρόεδρο Παρκ. Ο κόσμος είναι διχασμένος, καθώς η χώρα ταλανίζεται από σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται η Πρόεδρος.  

Η Παρκ εμπλέκεται σε σκάνδαλο σύμφωνα με το οποίο εκμεταλλευόμενη τη θέση της προσέλαβε σε κρατική υπόθεση παλιό της φίλο. Έκτοτε η δημοτικότητά της έχει πέσει στο 5%, το χαμηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί ποτέ από το 1988, οπότε και υπάρχουν στοιχεία.

Το Σάββατο δεκάδες χιλιάδες διαδήλωσαν για τέταρτο κατά σειρά Σαββατοκύριακο ζητώντας την παραίτηση της Παρκ από την ηγεσία της χώρας.

Αν και η Αστυνομία κάνει λόγο για 70.000 διαδηλωτές, άλλες πηγές υποστηρίζουν ότι αυτοί ξεπέρασαν τις 300.000. Με αναμμένα κεριά (αληθινά ή μέσω ειδικού application ) διαμαρτυρήθηκαν ειρηνικά, υπό την αυστηρή παρακολούθηση των αστυνομικών, οι οποίοι είχαν αποκλείσει το Προεδρικό Μέγαρο.

 

 

Πορείες έγιναν όμως και υπέρ της Προέδρου, σε άλλο σημείο της Σεούλ, όπως σύμφωνα με την Αστυνομία 11.000 κόσμου και σύμφωνα με τους διοργανωτές 60.000 εξέφρασαν την υποστήριξη και την αγάπη τους στην Παρκ.

 

Τα πλακάτ που κρατούσαν έγραφαν «Σε αγαπάμε Πρόεδρε».

 

 

 

Περιορισμένη ήταν η ένταση όταν διαδηλωτές και των δύο πορειών συναντήθηκαν.