X

Εκατόμβη θυμάτων από τον σεισμό στην Ινδονησία (Βίντεο)

Δεκάδες κτήρια στην επαρχία Ατσέχ ισοπεδώθηκαν από τη μανία του Εγκέλαδου. Μάχη με το χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία για να εντοπίσουν επιζώντες.

Ant1news

Τουλάχιστον 102 νεκροί, 136 σοβαρά τραυματίες και 616 με ελαφρά τραύματα είναι ο απολογισμός από το ισχυρό χτύπημα του Εγκέλαδου, μεγέθους 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε την Ινδονησία τα ξημερώματα της Τετάρτης. 

Περισσότερα από 200 κτήρια στην επαρχία Ατσέχ ισοπεδώθηκαν, θάβοντας εκατοντάδες ανθρώπους κάτω από τα χαλάσματα. 

Ο ισχυρός σεισμός σημειώθηκε στις 05:03 (τοπική ώρα) και είχε εστιακό βάθος 17 χιλιομέτρων.

Πολλοί κάτοικοι έσπευσαν έντρομοι να αναζητήσουν καταφύγιο στα βουνά, φοβούμενοι ένα τσουνάμι αντίστοιχο με αυτό του 2004, όμως σε αυτήν την περίπτωση δεν προκλήθηκε παλιρροϊκό κύμα. Συνολικά 3.276 άνθρωποι έχουν εκκενώσει τα σπίτια τους.

Από τις πόλεις που υπέστησαν το ισχυρότερο πλήγμα ήταν το Μεουρεουντού, όπου τα σωστικά συνεργεία καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για τον εντοπισμό επιζώντων κάτω από τα ερείπια των κτηρίων που κατέρρευσαν.

 

 

 

Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό, 97 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 600 είναι οι τραυματίες που μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία. Ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί δραματικά, καθώς η τύχη πολλών κατοίκων να αγνοείται.