X

Δεύτερη σύλληψη για τη δολοφονία του ετεροθαλούς αδελφού του Κιμ Γιονγκ Ουν

Στα χέρια της αστυνομίας και δεύτερη γυναίκα στο πλαίσιο της εξιχνίασης της δολοφονίας του Κιμ Γιόνγκ Ναμ, αδελφού του ηγέτη της Βόρειας Κορέας.

Ant1news

Η Μαλαισία έχει θέση υπό κράτηση και δεύτερη γυναίκα στις έρευνές της για την εξιχνίαση της δολοφονία του Κιμ Γιόνγκ Ναμ, ετεροθαλή αδελφού του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιόνγκ Ουν, μετέδωσε το εθνικό πρακτορείο Bernama σήμερα, επικαλούμενο τον γενικό επιθεωρητή της αστυνομίας.

Επίσημη ανακοίνωση για τη σύλληψη αναμένεται αργότερα σήμερα, είπε ο επιθεωρητής Χαλίντ Αμπού Μπάκαρ στο πρακτορείο.

Την Τετάρτη η μαλαισιανή αστυνομία έθεσε υπό κράτηση μια γυναίκα που έφερε βιετναμέζικα ταξιδιωτικά έγγραφα και ανακοίνωσε ότι αναζητά "μερικούς" ακόμα ξένους ύποπτους στην υπόθεση του θανάτου του Κιμ Γιόνγκ Ναμ, που αρκετές πηγές θεωρούν πολιτική δολοφονία.

Στο μεταξύ, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Μαλαισίας δήλωσε ότι η Βόρεια Κορέα ζήτησε τη μεταφορά της σορού του Κιμ Γιόνγκ Ναμ. Οι αρμόδιες αρχές στη Μαλαισία δηλώνουν ότι είναι πιθανό να την παραδώσουν στους οικείους του, μέσω της πρεσβείας της Βόρειας Κορέας, μετά την ολοκλήρωση των αστυνομικών και ιατροδικαστικών ερευνών.