X

Νέα σύλληψη για τον φόνο του Κιμ Γιόνγκ Ναμ

Τέταρτος ύποπτος που συλλαμβάνεται στο πλαίσιο των ερευνών για τον φόνο του ετεροθαλούς αδελφού του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ant1news

Η αστυνομία της Μαλαισίας ανακοίνωσε σήμερα ότι συνέλαβε έναν Βορειοκορεάτη σε σχέση με τον φόνο του Κιμ Γιονγκ Ναμ, του ετεροθαλή αδελφού του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο συλληφθείς ανακοινώθηκε πως ονομάζεται Ρι Γιόνγκ Τσολ και έχει γεννηθεί το 1970. Συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας στην πολιτεία Σελανγκόρ, αναφέρει η αστυνομία στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Πρόκειται για τον τέταρτο ύποπτο που συλλαμβάνεται στο πλαίσιο των ερευνών για τον φόνο του Κιμ Γιονγκ Ναμ τη Δευτέρα στην Κουάλα Λουμπούρ.

Την Παρασκευή ανακοινώθηκε η σύλληψη ενός ακόμα άνδρα. Πρόκειται για έναν Μαλαισιανό υπήκοο, φίλο της δεύτερης γυναίκας που τέθηκε υπό κράτηση και έχει στην κατοχή της διαβατήριο Ινδονησίας.

Στο μεταξύ οι ιατροδικαστές έχουν ολοκληρώσει τη νεκροψία-νεκροτομή της σορού του Κιμ Γιονγκ Ναμ, αν και τα αποτελέσματά της δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε πάντως ότι απορρίπτει προκαταβολικά τα αποτελέσματα της νεκροψίας. "Αφού οι μαλαϊκές αρχές προχώρησαν στη νεκροψία χωρίς την άδεια μας και την παρουσία μας, θα απορρίψουμε κατηγορηματικά το αποτέλεσμα της νεκροψίας που διεξάγεται μονομερώς" ανέφερε ο πρεσβευτής της Βόρειας Κορέας Κανγκ Τσολ στην ανακοίνωση που διάβασε στους δημοσιογράφους έξω από το νοσοκομείο.