X

Φονική κακοκαιρία έπληξε Ινδία και Σρι Λάνκα

Τουλάχιστον 23 είναι οι νεκροί από τις σφοδρές βροχοπτώσεις και τους κεραυνούς που έπληξαν το ομόσπονδο κρατίδιο Μπιχάρ. Πάνω από 160 οι νεκροί στη Σρι Λάνκα.

Ant1news

Τουλάχιστον 23 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις σφοδρές βροχοπτώσεις και τους κεραυνούς που έπληξαν το ομόσπονδο κρατίδιο Μπιχάρ στα ανατολικά της Ινδίας, κατά το τελευταίο 24ωρο.

Δεκαοκτώ από τους νεκρούς έχασαν την ζωή τους από κεραυνούς, σε οκτώ περιφέρειες, ενώ οι υπόλοιποι σκοτώθηκαν όταν κατέρρευσε τείχος, μετά από σφοδρή καταιγίδα στην περιφέρεια Τσαμπαράν.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο τοπικούς αξιωματούχους, η τοπική κυβέρνηση ανακοίνωσε την χορήγηση αποζημιώσεων 6.000 δολαρίων ανά οικογένεια που επλήγη από τους κεραυνούς και τις βροχές.

Την ίδια ώρα, ο αριθμός των θυμάτων από τις καταρρακτώδεις βροχές και τις κατολισθήσεις στη Σρι Λάνκα έφτασε στους 164 νεκρούς, ενώ αγνοούνται 104 άνθρωποι, σύμφωνα με το κέντρο αντιμετώπισης κρίσεων (DMC).

Περισσότεροι από 400.000 κάτοικοι έχουν επηρεαστεί από τις σφοδρές βροχοπτώσεις και τους ισχυρούς ανέμους, ενώ περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι έχουν μεταφερθεί σε 304 ασφαλείς τοποθεσίες σε ολόκληρη την χώρα.

Οι καιρικές συνθήκες του κυκλώνα “Μόρα” που προκάλεσαν την κακοκαιρία φαίνεται ότι απομακρύνονται από την Σρι Λάνκα, σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία.