X

Αγνοούμενοι μετά από σύγκρουση πλοίων (βίντεο)

Αντιτορπιλικό του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ συγκρούστηκε με φορτηγό πλοίο με σημαία Φιλιππίνων. Τραυματίες και αγνοούμενοι από τη σύγκρουση.

Ant1news

Επτά μέλη του πληρώματος του αμερικανικού αντιτορπιλικού USS Fitzgerald αγνοούνται μετά από τη σύγκρουσή του με πλοίο το μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων ACX Crystal, υπό σημαία Φιλιππίνων.

Η σύγκρουση έγινε στα ιαπωνικά χωρικά ύδατα, όπως επιβεβαίωσε το Λιμενικό Σώμα της Ιαπωνίας.

Από τη σύγκρουση υπέστη βλάβη το αμερικανικό πολεμικό πλοίο, που βάζει νερά, χωρίς όμως να κινδυνεύει να βυθιστεί. Το φιλιππινέζικο πλοίο μπορεί να συνεχίσει να πλέει, καθώς δεν έχει υποστεί ζημιές.

Η σύγκρουση έγινε γύρω στις 2:30, τοπική ώρα (20:30 ώρα Ελλάδος).

 

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ έκανε γνωστό πως ένας ο πλοίαρχος κι ένας ναύτης διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, με ελικόπτερο του ιαπωνικού Λιμενικού Σώματος, καθώς και ότι αγνοούνται επτά ναύτες.

 

Στην περιοχή έσπευσαν περιπολικά σκάφη του Λιμενικού της Ιαπωνίας, το αντιτορπιλικό USS Dewey και δύο ρυμουλκά του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, ενώ η Αεροπορία Ναυτικού βρέθηκε στο σημείο, στην περίπτωση που χρειαστούν αεροδιακομιδές.

 

Το Φιτζέραλντ ελλιμενίζεται στη βάση της Γιοκοσούκα, νότια των πόλεων Γιοκοχάμα και Τόκιο, κι επιχειρεί στον Ειρηνικό και στη Θάλασσα της Ιαπωνίας.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του αμερικανικού 7ου στόλου το αντιτορπιλικό αυτό, το οποίο υπέστη εκτεταμένες ζημιές, πλέει αυτόνομα, αλλά με μικρή ταχύτητα, τριών κόμβων, κι αναμένεται να φθάσει στη βάση του σύντομα.