X

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε νέο βαλλιστικό πύραυλο

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας συγκάλεσε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, ενώ ο Αμερικανός Πρόεδρος σχολίασε με καυστικό τρόπο τη νέα πρόκληση της Βόρειας Κορέας.

Ant1news

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε από το έδαφος έναν μέσης ακτίνας βαλλιστικό πύραυλο, η τροχιά του οποίου καταγράφηκε για 37 λεπτά, πριν καταπέσει στην Θάλασσα της Ιαπωνίας, σύμφωνα με την Διοίκηση Ειρηνικού των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

“Η Αμερικανική Διοίκηση Αεροδιαστημικής Άμυνας για την Βόρεια Αμερική (NORAD) εκτίμησε ότι η πυραυλική εκτόξευση που έγινε από τη Νότια Κορέα, δεν ήταν απειλή για την Βόρεια Αμερική,” τονίστηκε σε σχετική ανακοίνωση. Στην ίδια ανακοίνωση διευκρινίστηκε ότι η εκτόξευση έγινε από χερσαίο πεδίο εκτοξεύσεων ( Panghyon Airfield).

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν συγκάλεσε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, προκειμένου να εξεταστεί η ετοιμότητα της χώρας να αντιδράσει σε περίπτωση νέων προκλήσεων από μέρους της Πιονγκγιάνγκ, όπως μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Η εκτόξευση σημειώθηκε την ημέρα της εθνικής εορτής των ΗΠΑ και μερικές ημέρες μετά τη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον νοτιοκορεάτη ομόλογό του Μουν Τζε-ιν.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έκρινε σε μήνυμά του στο Twitter ότι είναι «δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία θα το ανέχονται αυτό για πολύ ακόμα». «Ίσως η Κίνα να ασκήσει την πειθώ της στη Βόρεια Κορέα και να τερματίσει αυτή την ανοησία μια για πάντα», πρόσθεσε ο Τραμπ σε δεύτερο tweet του.

Ο Λευκός Οίκος δεν έχει σχολιάσει ακόμη επίσημα την εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου. Η Διοίκηση Ειρηνικού (USPACOM) των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων πάντως επιβεβαίωσε την εκτόξευση του πυραύλου.