X

Επίδειξη ισχύος από αμερικανικά βομβαρδιστικά στην κορεατική χερσόνησο (βίντεο)

Έπληξαν στόχους μαζί με μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας της Νοτίου Κορέας, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ant1news

Δύο ημέρες μετά την εκτόξευση βορειοκορεατικού πυραύλου πάνω από την Ιαπωνία, ΗΠΑ και Νότια Κορέα φρόντισαν να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα με αποδέκτη τον Κιμ Γιονγκ Ουν, πραγματοποιώντας κοινή αεροπορική άσκηση στην κορεατική χερσόνησο.

Δύο υπερηχητικά βομβαρδιστικά Β-1Β και τέσσερα μαχητικά F-35B της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, μαζί με τέσσερα νοτιοκορεατικά F-15, έπληξαν στόχους σε οροσειρά, επιδεικνύοντας επιχειρησιακή ετοιμότητα σε ενδεχόμενη στρατιωτική κλιμάκωση της αντιπαράθεσης της Βορείου Κορέας με τη Δύση.

Τα γιγαντιαία αμερικανικά βομβαρδιστικά B-1B απογειώθηκαν από τη νήσο Γκουάμ στον Ειρηνικό Ωκεανό, ενώ τα F-35B από αμερικανική βάση πεζοναυτών στην Ιαπωνία.

Υπενθυμίζεται ότι το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ απείλησε την Ιαπωνία ότι κινδυνεύει με «επικείμενη αυτοκαταστροφή», επειδή έχει ταχθεί στο πλευρό των ΗΠΑ. Εξάλλου, ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει προειδοποιήσει πως δεν θα διστάσει να πλήξει τη νήσο Γκουάμ, που αποτελεί αμερικανική επικράτεια, αφότου ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ότι η Βόρεια Κορέα θα αντιμετωπίσει «φωτιά και οργή» εάν απειλήσει τις ΗΠΑ.