X

Στο ζενίθ η αντιπαράθεση της Βορείου Κορέας με τη Δύση (βίντεο)

Συνεδριάζει το απόγευμα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Επί ποδός πολέμου οι ένοπλες δυνάμεις στη Νότια Κορέα. Με στρατιωτική επέμβαση απειλούν οι ΗΠΑ.

Ant1news

Παγκόσμια ανησυχία έχει προκαλέσει η νέα πυρηνική δοκιμή του βορειοκορεατικού καθεστώτος, με βόμβα υδρογόνου. Το “υπερ-όπλο” που ξεπερνά σε ισχύ τις ατομικές βόμβες του B΄ Παγκοσμίου Πολέμου, σήμανε συναγερμό σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Για “εχθρική ενέργεια” έκανε λόγο ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τράμπ, ο οποίος συγκάλεσε εκτάκτως το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας. Το απόγευμα συνεδριάζει επίσης το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, για να εξετάσει τα μέτρα που προτίθεται να λάβει η διεθνής κοινότητα απέναντι στις κλιμακούμενες προκλήσεις του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Η έκτη πυρηνική δοκιμή του καθεστώτος, η πρώτη μετά την ορκωμοσία Τραμπ, είναι πλέον γεγονός, με τον βορειοκορεάτη δικτάτορα να προχωρά σε μια επίδειξη δύναμης, στέλνοντας το μήνυμα πως είναι έτοιμος για έναν πυρηνικό πόλεμο.

Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε ότι η Πολεμική Αεροπορία και ο Στρατός Ξηράς διεξήγαγαν νωρίς το πρωί μια άσκηση ετοιμότητας, στον απόηχο της έκτης πυρηνικής δοκιμής στην οποία προχώρησε την Κυριακή η Πιονγκγιάνγκ.

 

Η άσκηση προσομοίωσε την εκτόξευση πυραύλων αέρος-επιφάνειας και βαλλιστικών πυραύλων, ανέφερε σε ανακοίνωσή του νοτιοκορεάτικο γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας. Τα σημερινά γυμνάσια έγιναν με τη συμμετοχή μόνο νοτιοκορεατικών δυνάμεων, αλλά ετοιμάζονται νέα με τη συμμετοχή αμερικανικών δυνάμεων.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, αποκάλυψε ότι οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο να διακόψουν το εμπόριο με οποιαδήποτε χώρα έχει συναλλαγές με τη Βόρεια Κορέα. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν τη δυνατότητα, επιπλέον άλλων επιλογών, να βάλουν τέλος σε όλες τις εμπορικές συναλλαγές με όλες τις χώρες που κάνουν δουλειές με τη Βόρεια Κορέα», ανέφερε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter, στην οποία δεν κατονομάζει την Κίνα, προορισμό του 90% των βορειοκορεατικών εξαγωγών.

Προηγουμένως ο Τραμπ είχε απαντήσει «θα δούμε» όταν ρωτήθηκε αν οι ΗΠΑ θα επιτεθούν στη Βόρεια Κορέα.