X

Σύννεφα πολέμου στην κορεατική χερσόνησο (βίντεο)

Προειδοποίηση Πούτιν: Μην σπρώχνετε στη γωνία τη Βόρεια Κορέα! Όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά αφήνει ο Λευκός Οίκος. Στρατιωτικές ασκήσεις στη Νότια Κορέα.

Ant1news

Μόνο δια της διπλωματικής οδού είναι δυνατόν να αποκλιμακωθεί η ένταση στην κορεατική χερσόνησο, προειδοποίησε ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, έπειτα από τις συνομιλίες που είχε με τον Νοτιοκορεάτη ομόλογό του, Μουν Τζάε Ιν, στο περιθώριο οικονομικού φόρουμ στο Βλαδιβοστόκ.

Ο Ρώσος Πρόεδρος τόνισε πως όλες οι πλευρές πρέπει να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, αποφεύγοντας ενέργειες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κλιμάκωση της έντασης, επισημαίνοντας πως «δεν θα πρέπει να σπρώχνουν στη γωνία τη Βόρεια Κορέα».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Νοτίου Κορέας είπε στον Πούτιν πως η κατάσταση μπορεί να γίνει απρόβλεπτη εάν το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ δεν περιορίσει τις προβοκατόρικες ενέργειές του. Η Σεούλ έχει θέσει τις ένοπλες δυνάμεις της σε κατάσταση υψίστης επιφυλακής, εντείνοντας τις ασκήσεις σε ξηρά και θάλασσα.

 

 

«Η στρατιωτική υστερία σε τέτοιες περιπτώσεις είναι παράλογη», προειδοποίησε ο Πούτιν, συμπληρώνοντας πως μπορεί να οδηγήσει σε μία “παγκόσμια καταστροφή”.

 

 

Ο Λευκός Οίκος εξακολουθεί να αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά, ενώ αυξάνει τις πιέσεις για νέες αυστηρότερες κυρώσεις σε βάρος της Πιονγκγιάνγκ.

 

Οι Νοτιοκορεάτες ζητούν να εξεταστεί σοβαρά το ενδεχόμενο μιας απαγόρευσης εισαγωγών πετρελαίου και υπέρ αυτής της στρατηγικής τάσσεται και η Ιαπωνία. Το μεγάλο στοίχημα, όμως, είναι να πειστεί και η Κίνα, η οποία για την ώρα διατηρεί σοβαρές επιφυλάξεις.