X

Χιλιάδες ασυνόδευτα παιδιά Ροχίνγκια στο Μπαγκλαντές (βίντεο)

Μία από τις μεγαλύτερες προσφυγικές κρίσης της εποχής βιώνει η περιοχή Μιανμάρ – Μπαγκλαντές, λόγω των διώξεων προς τη μουσουλμανική μειονότητα.

Ant1news

Τουλάχιστον δώδεκα άνθρωποι, δέκα εκ των οποίων ήταν παιδιά, έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες αγνοούνται, μετά από ναυάγιο βάρκας με διωκόμενους από τη Μιανμάρ πρόσφυγες της μουσουλμανικής κοινότητας Ροχίνγκια.

Στο πλεούμενο επέβαιναν σχεδόν εκατό άνθρωποι, σύμφωνα με τις Αρχές του Μπαγκλαντές.

Το Μπαγκλαντές δέχεται μεγάλο κύμα προσφύγων Ροχίνγκια και κυρίως ασυνόδευτων παιδιών.

Κάποια από τα παιδιά είναι ορφανά και κάποια άλλα στέλνονται από τους γονείς τους στο Μπαγκλαντές για να γλιτώσουν από τη βία που τους ασκεί η Μιανμάρ, η οποία δεν τους αναγνωρίζει ως πολίτες της.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της υπηρεσίας για την προστασία των παιδιών, των Ηνωμένων Εθνών, το θετικό της κρίσης είναι ότι, οι πρόσφυγες βοηθούν ο ένας τον άλλον. Ωστόσο, όπως η ίδια διευκρινίζει, δεν είναι και πολλά αυτά που μπορούν να κάνουν τελικά.

 

Όπως είπε η ίδια, πολλά από τα παιδιά ξεκινούν ναρκωτικά από μικρή ηλικία, λόγω της δεινής κατάστασης στην οποία περιήλθαν. Η ίδια σημείωσε ότι, η στήριξη των οικογενειών τους αποτελεί την καλύτερη οδό για τη στήριξη των ίδιων, ώστε να μην καταλήξουν σε ορφανοτροφείο.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα πριν από λίγες μέρες η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, περίπου 500.000 Ροχίνγκια έχουν εγκαταλείψει τη Μιανμάρ, με τις προσελεύσεις στο Μπαγκλαντές να είναι συνεχείς και ογκώδεις.