X

Συναγερμός για εκτόξευση πυραύλου από την Βόρεια Κορέα

Νέα παγκόσμια ανησυχία προκαλεί το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ant1news

(φωτο αρχείου)

Παγκόσμιος συναγερμός σήμανε αργά το βράδυ της Τρίτης, μετά απο την νέα εκτόξευση πυραύλου απο την Βόρεια Ελλάδα.

Ιδιαίτερη ανησυχία επικράτησε στις ηγεσίες των χωρών που βρίσκονται εντός του βεληνεκούς δράσης των πυραυλικών συστημάτων που αποδεδειγμένα διαθέτει το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Την είδηση μετέδωσε πρώτο το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, επικαλούμενο το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Νότιας Κορέας, που αμέσως διέταξε την διενέργεια πυραυλικής άσκησης απο τις Ενοπλές Δυνάμεις της χώρας.

Σύμφωνα με τα ιαπωνικά ΜΜΕ, ο πύραυλος κινήθηκε ανατολικά και έπεσε στη θάλασσα, στα ανοιχτά των ακτών της Ιαπωνίας, κάτι που αναφέρθηκε εκ των υστέρων και απο στρατιωτικές πηγές της Νότιας Κορέας, που ανέφεραν ότι ο πύραυλος πυθανότατα κατέληξε στην θαλάσσια περιοχή της ιαπωνικής ΑΟΖ.

Ο Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας συγκάλεσε αμέσως έκτακτο Υπουργικο Συμβούλιο για την αξιολόγηση της κατάστασης.

Την είδηση επιβεβαίωσαν και οι αρχές των ΗΠΑ, αναφέροντας μάλιστα ότι ο Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε ενώ ο πύραυλος ήταν ακόμη "στον αέρα".

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η "πτήση" του πυραύλου ήταν διάρκειας 50 λεπτών.

Πρόκειται για την 7η πυραυλική δοκιμή από την Βόρεια Κορέα, παρά τις διεθνείς κυρώσεις και τις απειλές εναντίον της χώρας και του ηγέτη της, που έχει εκτοξεύσει ο Ντόναλτν Τραμπ.