X

Φορτηγάκι παρέσυρε πεζούς (βίντεο)

Στις φλόγες τυλίχθηκε το μίνι βαν που παρέσυρε πεζούς στην Ιαπωνία. Με την επίσκεψη της Τερέζα Μέι συνέπεσε το περιστατικό. Τα πρώτα στοιχεία των Αρχών.

Ant1news

Δεκαοκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν, τρεις εκ των οποίων σοβαρά, όταν ένα φορτηγάκι ανέβηκε σε πεζοδρόμιο σε πολυσύχναστο σημείο στο κέντρο της Σαγκάης και χτύπησε τους πεζούς, ανακοίνωσαν οι δημοτικές Αρχές.

Η τοπική αστυνομία κατηγόρησε τον οδηγό ότι κάπνιζε ενώ οδηγούσε, ενώ όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, οι εύφλεκτες ουσίες που μετέφερε, φιάλες υγραερίου, ανεφλέγησαν κατά το ατύχημα.

Το μίνι βαν, αφού παρέσυρε τους πεζούς, πάνω στο πεζοδρόμιο, κατέληξε πάνω σε τοίχο και τυλίχθηκε στις φλόγες.

Το συμβάν, το οποίο οι Αρχές με ανακοίνωσή τους χαρακτηρίζουν «ατύχημα» σημειώθηκε περί τις 09:00 τοπική ώρα (03:00 ώρα Ελλάδας) σε μια πολυσύχναστη, εμπορική συνοικία στο κέντρο της πόλης, ενώ πολλοί άνθρωποι βρίσκονταν καθ' οδόν προς τις δουλειές τους.

Η φωτιά κατασβέστηκε και διεξάγεται έρευνα, σύμφωνα με τις Αρχές.

 

Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστοχώρο The Paper της Σαγκάης, το αυτοκίνητο φλεγόταν όταν ανέβηκε στο πεζοδρόμιο, χτύπησε πεζούς και σταμάτησε μπροστά σε ένα υποκατάστημα της αλυσίδας Starbucks.

Το συμβάν συνέπεσε με την επίσκεψη της πρωθυπουργού της Βρετανίας, της Τερέζας Μέι, στην κινεζική μητρόπολη.

Διερχόμενοι προσπάθησαν να σπάσουν το παράθυρο του αυτοκινήτου και να βγάλουν τους έξι ανθρώπους που βρίσκονταν μέσα σε αυτό, σύμφωνα με τον ιστότοπο The Paper.