X

Χάος στις Μαλδίβες! Κήρυξη σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης (βίντεο)

Συνελήφθησαν ο πρώην Πρόεδρος και οι Ανώτατοι Δικαστές της χώρας.

Ant1news

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης τέθηκαν οι Μαλδίβες, μετά και τη σύλληψη του πρώην Προέδρου της χώρας, ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας εισέβαλλαν στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, σε μια κίνηση που η αντιπολίτευση του νησιού του Ινδικού Ωκεανού χαρακτήρισε ως «κάθαρση».

Στα βίντεο που καταγράφηκαν από το νησί φαίνεται η στιγμή της σύλληψης του Μαουμούν Αμπντούλ Γκαϊουμ (Maumoon Abdul Gayoom), μόλις λίγες ώρες αφού ο παρών Πρόεδρος είχε κηρύξει σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης τη χώρα.

Οι δυνάμεις ασφαλείας έσπασαν την πόρτα του σπιτιού του πρώην Προέδρου και τον έβγαλαν έξω με χειροπέδες.

Στο βίντεο φαίνεται επίσης και η σύλληψη του γαμπρού του.

Ο πρώην Πρόεδρος της χώρας, που είναι ετεροθαλής αδελφός του παρόντος Προέδρου, κυβερνούσε από το 2008 και για τρία χρόνια και τώρα ο Πρόεδρος διέταξε το Ανώτατο Δικαστήριο να διατάξει την αποφυλάκιση των ηγετών της αντιπολίτευσης, συμπεριλαμβανομένου και του γιου του πρώην Προέδρου, βουλευτή της αντιπολίτευσης.

Η κυβέρνηση της χώρας βρίσκεται σε διαμάχη με τα δικαστήρια και η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έχει διάρκεια 15 μέρες.

Αργά τα μεσάνυχτα, τοπική ώρα, συνελήφθησαν οι δικαστές του Ανώτατου δικαστηρίου, ενώ οι δρόμοι που οδηγούν στο κτήριό του αποκλείστηκαν.

Η Κίνα, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ινδία εξέδωσαν ταξιδιωτικές οδηγίες για τη χώρα των Μαλδιβών, μία χώρα 400.000 κατοίκων, η οποία είναι παγκοσμίως γνωστή για τις παραλίες της που αποτελούν παράδεισο για τους τουρίστες.