X

Κατάρρευση ξενοδοχείου στην Ταϊβάν μετά από σεισμό

Βίντεο με εικόνες καταστροφής. Τρόμος από την δόνηση άνω των 6 Ρίχτερ. Νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες. Έχουν καταρρεύσει πολλά κτήρια.

Ant1news

Τουλάχιστον δύο νεκροί και πάνω από 100 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 6,4 βαθμών που έπληξε το βράδυ τοπική ώρα την ανατολική Ταϊβάν, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση.

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 23.50 τοπική ώρα (17.50 ώρα Ελλάδας) σε απόσταση 21 χλμ βορειοανατολικά του λιμανιού Χουά-λιεν, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτου (USGS).

Από την ισχυρή σεισμική δόνηση κατέρρευσε ένα ξενοδοχείο, ενώ όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ πολλά κτίρια έχουν επίσης καταρρεύσει και τουλάχιστον 30 άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί στο ξενοδοχείο.

Η κυβέρνηση της Ταϊβάν, επικαλούμενη την πυροσβεστική υπηρεσία, ανακοίνωσε ότι άλλο ένα ξενοδοχείο έχει υποστεί καταστροφές. 

 

Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς μετέδωσε ότι από την ισχυρή σεισμική δόνηση έκλεισε ένας μεγάλος αυτοκινητόδρομος. 

Επιπλέον, η κυβέρνηση αναφέρει ότι μια γέφυρα στην πόλη Χουά-λιεν, στις ανατολικές ακτές της Ταϊβάν, έχει υποστεί εκτεταμένες ζημιές με αποτέλεσμα οι αρχές να διακόψουν την κυκλοφορία. 

Φωτογραφίες από την περιοχή μετά τον σεισμό ανέβασαν στο διαδίκτυο χρήστες στο Twitter και το udn.com.