X

Αυτό είναι το πλαστό διαβατήριο του Κιμ Γιονγκ Ουν (φωτο)

Οι φωτογραφίες του βραζιλιάνικου διαβατηρίου του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, καθώς και του πατέρα του, για πρώτη φορά στη δημοσιότητα.

Ant1news

Τα βραζιλιάνικα διαβατήρια με τα οποία ο Κιμ Γιονγκ Ουν και ο πατέρας του χρησιμοποιούσαν στις απόπειρές τους να αποκτήσουν άδεια για να ταξιδέψουν σε άλλες χώρες δόθηκαν για πρώτη φορά στη δημοσιότητα.

Οι εικόνες των ταξιδιωτικών εγγράφων είναι ασπρόμαυρες και σκαναρισμένες και προέρχονται από τα διαβατήρια που είχαν εκδοθεί από την πρεσβεία της Βραζιλίας στην Πράγα το 1996. Σε αυτά, όπως επιβεβαίωσαν αξιωματούχοι που επικαλείται το Reuters, υπάρχουν πραγματικές φωτογραφίες των δύο ανδρών.

Ο μικρότερος Κιμ είναι γνωστό ότι είχε σπουδάσει στην Ελβετία με ψεύτικη ταυτότητα του πρέσβη της Βόρειας Κορέας,  στο βραζιλιάνικο διαβατήριό με τη φωτογραφία του αναγράφεται το όνομα Josef Pwag. Σύμφωνα με τα στοιχεία του διαβατηρίου, η ημερομηνία γέννησής του είναι η 1η Φεβρουαρίου 1983 και οι γονείς του γεννήθηκαν στο Σάο Πάολο. Από τα όσα είναι γνωστά για τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας έχει γεννηθεί στις 8 Ιανουαρίου το 1983 ή του 1984.

 

Το διαβατήριο που φέρεται να ανήκε στον πατέρα του είναι υπό το όνομα Ijong Tchoi και ως τόπος γέννησης αναφέρεται επίσης το Σάο Πάολο, ενώ η ημερομηνία γέννησής του δηλώνεται ως η 4η Απριλίου 1940, παρά το ότι ο πρώην ηγέτης της Βόρειας Κορέας ήταν γεννημένος στις 16 Φεβρουαρίου 1941.

 

Σειρά αξιωματούχων της Δύσης επιβεβαίωσε ότι τα δύο διαβατήρια είχαν χρησιμοποιηθεί σε πολλά ταξίδια και είχαν πάρει βίζα από τουλάχιστον δύο χώρες της Δύσης, ενώ είχαν ταξιδέψει στην Ιαπωνία, τη Βραζιλία και το Χονγκ Κονγκ.

Το Reuters, που δημοσίευσε τις φωτογραφίες των φωτοτυπιών, δεν έχει στη διάθεσή του τα αυθεντικά έγγραφα ούτε μπορεί να πιστοποιήσει τις φωτογραφίες αυτές.