X

Συνετρίβη αεροσκάφος στο Νεπάλ

Το αεροπλάνο βγήκε από το διάδρομο κατά την προσγείωσή του και συνετρίβη στην ανατολική πλευρά του διαδρόμου του Διεθνούς Αεροδρομίου.

Ant1news

Αεροπλάνο της μπαγκλαντεσιανής εταιρίας US-Bangla βγήκε από το διάδρομο κατά την προσγείωσή του και συνετρίβη στην ανατολική πλευρά του διαδρόμου του Διεθνούς Αεροδρομίου του Κατμαντού, ανέφερε το Kathmandu Post.

Ένας εκπρόσωπος του αεροδρομίου ανέφερε ότι από τη συντριβή υπάρχουν αρκετά θύματα. «Ανασύρουμε πτώματα και τραυματίες από τα συντρίμμια», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ναραγιάν Πρασάντ Ντουβάντι.

Στο αεροπλάνο βρίσκονταν 71 επιβάτες και πλήρωμα, από τους οποίους 25 διασώθηκαν, ενώ οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη για να σβήσουν τη φωτιά, η οποία ξέσπασε δευτερόλεπτα μετά το δυστύχημα.

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που δημοσιεύθηκαν στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν ένα σύννεφο καπνού πάνω από τα συντρίμμια του αεροσκάφους, ένα Bombardier Dash 8 Q400.

Η πτήση προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Κατμαντού στις 14:20 τοπική ώρα (08:35 GMT), σύμφωνα με την ιστοσελίδα FlightRadar24.

Πριν από λίγο εκπρόσωπος του στρατού, που συμμετέχει στις έρευνες διάσωσης, δήλώσε στο Reuters πως οι νεκροί είναι τουλάχιστον 50.

Άλλος εκπρόσωπος του στρατού, τον οποίο επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, ο Γκοκούλ Μπανταρί, ανέφερε πως οι νεκροί είναι τουλάχιστον 27, αλλά πρόσθεσε πως «οι πιθανότητες να βρεθούν ζωντανοί κι άλλοι επιβάτες είναι ελάχιστες διότι το αεροπλάνο έχει καεί».

Το αεροπλάνο ανήκε στην εταιρεία US-Bangla Airlines του Μπανγκλαντές και είχε απογειωθεί από την Ντάκα με 67 επιβάτες και τετραμελές πλήρωμα.