X

Ινδονησία: μακελειό από τριπλή επίθεση αυτοκτονίας σε ναούς (βίντεο)

Νεκροί και δεκάδες τραυματίες απο τριπλό χτύπημα. Δεν εξερράγη τέταρτος μηχανισμός σε άλλη εκκλησία.

Ant1news

Στους 9 έχει ανέβει ο απολογισμός των νεκρών και στους 40 ο αριθμός των τραυματιών από τις βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας σε τρεις εκκλησίες της πόλης Σουραμπάγια στην Ινδονησία.

Η τελευταία ανακοίνωση των Αρχών αναφέρει ότι η αστυνομία κατάφερε να αποτρέψει την έκρηξη σε μια τέταρτη εκκλησία.

Οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν σε τρία διαφορετικά σημεία με διαφορά 10 λεπτών, ανακοίνωσε η αστυνομία της Σουραμπάγια, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του νησιού Ιάβα της Ινδονησίας.

Τουλάχιστον ένας από τους δράστες που πυροδότησε εκρηκτικά στην καθολική εκκλησία Σάντα Μαρία, σκοτώθηκε, μαζί με ακόμη τρεις ανθρώπους στο εσωτερικό του ναού, ανέφερε αξιωματούχος, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι άλλα τέσσερα άτομα έχασαν την ζωή τους έξω απο την Εκκλησία.

 

 

Μια γυναίκα με ένα μικρό παιδί και έναν έφηβο είχαν μόλις μπει στην εκκλησία και μιλούσαν με τον υπεύθυνο ασφαλείας όταν εξερράγη η βόμβα.

 

Αυτές οι επιθέσεις για τις οποίες δεν έχει υπάρξει επίσημη ανάληψη ευθύνης, έρχονται μερικές ημέρες μετά από ένα περιστατικό ομηρείας σε φυλακή της Τζακάρτα κατά το οποίο ισλαμιστές κρατούμενοι σκοτώσαν πέντε μέλη αντιτρομοκρατικής ομάδας.

Εκπρόσωπος της υπηρεσίας Πληροφοριών της χώρας δήλωσε ότι υπάρχουν σοβαρές υποψίες ότι ευθύνεται η ισλαμιστική οργάνωση Τζέμα Ανσαρούτ Νταουλάχ, η οποία αντλεί έμπνευση από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

 

Σε εικόνες που μεταδίδουν τοπικά μέσα φαίνεται μία από τις εκκλησίες να είναι τυλιγμένη στις φλόγες.

Η αστυνομία έχει διατάξει το κλείσιμο όλων των εκκλησιών την Κυριακή στη Σουραμπάγια ενώ ακυρώθηκε και ένα μεγάλο φεστιβάλ.

Η θρησκευτική μισαλλοδοξία βρίσκεται σε άνοδο τα τελευταία χρόνια στην Ινδονησία, μια χώρα 260 εκατομμυρίων κατοίκων εκ των οποίων περίπου το 90% είναι μουσουλμάνοι αλλά έχει επίσης χριστιανούς, ινδουϊστές και βουδιστές. Ως αποτέλεσμα έχουν αυξηθεί και οι επιθέσεις εναντίον εκκλησιών.

 

 

 

 

Οι αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή μετά τις επιθέσεις αυτοκτονίας και τις ένοπλες επιθέσεις στη Τζακάρτα τον Ιανουάριο του 2016, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο τεσσάρων πολιτών. Οι τέσσερις δράστες είχαν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια των επιθέσεων, την ευθύνη για τις οποίες είχε αναλάβει η οργάνωση Ισλαμικό Κράτους και ήταν οι πρώτες τέτοιου μεγέθους στη χώρα από το 2009.