X

Βίντεο: η στιγμή που η Βόρεια Κορέα καταστρέφει το πεδίο πυρηνικών δοκιμών της

Κατεδαφίστηκε το πεδίο, με τις κάμερες να καταγράφουν τη στιγμή. Η ανταλλαγή μηνυμάτων Τραμπ – Κιμ Γιονγκ Ουν για τη ματαίωση της συνάντησής τους.

Ant1news

Φωτογραφίες από την κατεδάφιση του πεδίου πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας έδωσε στη δημοσιότητα το πρακτορείο ειδήσεων της χώρας.

Όπως αναφέρεται από το πρακτορείο KCNA, το πεδίο καταστράφηκε ολοσχερώς ώστε να «διασφαλιστεί η διαφάνεια της διακοπής των πυρηνικών δοκιμών».

Η καταστροφή του πεδίου πυρηνικών δοκιμών «ολοκληρώθηκε με το κλείσιμο των τούνελ εισόδου» σε αυτό, αναφέρθηκε από την ίδια πηγή, που διευκρινίζει ότι, κανένα ραδιενεργό υλικό δεν διέρρευσε στην ατμόσφαιρα, συνεπώς δεν υπάρχει και κάποια απειλή για το περιβάλλον.

Η Πιονγιάνγκ κατέστρεψε τουλάχιστον τρία από τα πυρηνικά της τούνελ, καθώς και κτήρια επιτήρησης εργασιών προγράμματος ανάπτυξης πυραύλων και άλλα κτήρια που έχουν σχέση με το πυρηνικό της πρόγραμμα.

Την όλη διαδικασία «επιτήρησαν» ξένοι δημοσιογράφοι, που είχαν προσκληθεί ειδικά από το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν, όμως αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι δεν υπήρχαν ειδικοί καταστροφής πυρηνικών και χημικών όπλων.

Λίγο μετά την ιστορική καταστροφή, ωστόσο, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ματαίωσε την επικείμενη συνάντησή του με τον ηγέτης της Βόρειας Κορέας, προφασιζόμενος εχθρικές προς το πρόσωπό του δηλώσεις από πλευρά Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο Τραμπ δεν παρέλειψε να… συγκρίνει και πάλι την ισχύ των πυρηνικών όπλων των δύο χωρών, ενώ ο Κιμ Γιογνκ Ουν, εξέφρασε τη λύπη του για τη ματαίωση της συνάντησης – που επρόκειτο να γίνει στις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη – αφήνοντας ανοιχτό το δίαυλο επικοινωνίας με τις ΗΠΑ.