X

Ναυάγιο φέρι μποτ με δεκάδες αγνοούμενους (βίντεο)

Υπερφορτωμένο ήταν το πλοίο που βούλιαξε, παίρνοντας μαζί του δεκάδες ανθρώπους.

Ant1news

Σε έναν από τους πιο τουριστικούς προορισμούς της Ινδονησίας ναυάγησε φέρι μποτ με 80 επιβαίνοντες, με τη μειοψηφία αυτών να χάνεται στα νερά.

Το ναυάγιο έγινε στη λίμνη Τόμπα και ο αρχικός αριθμός των διασωθέντων ήταν 18, την ώρα που ένας άνθρωπος ανασύρθηκε νεκρός, ενώ περίπου 100 άτομα – μέλη συνεργείων διάσωσης αναζητούν τους επιζώντες.

Δεν έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για τουρίστες ή ντόπιους επιβάτες, όμως συγγενείς των αγνοουμένων συγκεντρώθηκαν αμέσως στο σημείο της τραγωδίας, αγωνιώντας για την τύχη των ανθρώπων τους.

Τα ναυάγια φέρι μποτ είναι συχνά στην Ινδονησία, κυρίως κατά την περίοδο του εορτασμού της λήξης του Ραμαζανιού, οπότε και εκατομμύρια άνθρωποι έχουν διακοπές.

Το φέρι μποτ που βούλιαξε είχε χωρητικότητα 60 ατόμων, όμως σε αυτό επέβαιναν 80 άνθρωποι και δεκάδες μοτοσικλέτες, σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Μεταφορών της Ινδονησίας.  Σύμφωνα όμως με πηγές της Υπηρεσίας Εθνικών Καταστροφών της χώρας, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 130 επιβαίνοντες.