X

Ταϊλάνδη: συγκινούν οι επιστολές των εγκλωβισμένων παιδιών προς τους γονείς τους

Τι λένε τα παιδιά για την κατάσταση τους. Ώρες αγωνίας για την τύχη τους. Οι προσπάθειες των διασωστών και τα εμπόδια.

Ant1news

Κορυφώνεται η αγωνία για την τύχη των 12 αγοριών και του προπονητή τους, που είναι εγκλωβισμένοι σε σπήλαιο στην Ταϊλάνδη, καθώς ο χρόνος μετρά πλέον αντίστροφα.

Παγκόσμια συγκίνηση έχει προκαλέσει η κίνηση των παιδιών να στείλουν, μέσω των δυτών, χειρόγραφα σημειώματα με τα οποία προσπαθούν να εμψυχώσουν τους γονείς τους.

«Μαμά και μπαμπά μην ανησυχείτε για εμένα, είμαι εντάξει. Πείτε στον αδελφό μου να είναι έτοιμος να μου φέρει τηγανητό κοτόπουλο. Σας αγαπώ» γράφει ένα εκ των εγκλωβισμένων αγοριών.

«Μαμά, είσαι σπίτι, τι κάνεις; Είμαι καλά. Πες στον δάσκαλό μου... να μην μας βάλει πολλές εργασίες!» γράφει ο Μαρκ.

«Είμαι καλά. Αλλά ο καιρός είναι λίγο κρύος. Μην ανησυχείτε για εμένα. Αλλά μην ξεχάσετε να κάνετε το πάρτι γενεθλίων μου» αναφέρει άλλη επιστολή.

«Μην ανησυχείτε μαμά, μπαμπά. Εξαφανίστηκα για δύο εβδομάδες. Μετά, θα βοηθήσω τη μαμά να πουλήσει πράγματα στο μαγαζί, θα πάω γρήγορα εκεί» γράφει ο Μπιου.

 

Ανάμεσα στη μηνύματα ξεχωρίζει και αυτό του προπονητή που ζητά συγνώμη από τους γονείς. «Προς όλους τους γονείς, τα παιδιά τώρα είναι εντάξει. Υπόσχομαι να τα φροντίσω όσο καλύτερα μπορώ. Σας ευχαριστώ όλους όσους ήρθατε να βοηθήσετε. Ζητώ πραγματικά συγγνώμη από τους γονείς. Γιαγιά, είμαι καλά, είμαι εντάξει. Μην ανησυχείς για εμένα υπερβολικά. Και φρόντισε τον εαυτό σου. Θεία, πες στη γιαγιά να μαγειρέψει νουμπάκ και χοιρινό για μένα. Όταν βγω, θα πάω να φάω. Σας αγαπώ» γράφει ο προπονητής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συγγενείς των 12 παιδιών αλλά και του προπονητή ετοιμάζουν τις δικές τους επιστολές, προκειμένου να δώσουν δύναμη στα παιδιά τους.

Την ίδια ώρα η αγωνία για την τύχη των παιδιών παρατείνεται. Η επιχείρηση απεγκλωβισμού που ίσως γινόταν το βράδυ της Παρασκευής τελικά δεν έγινε.

Οι διασώστες εξετάζουν κάθε πιθανό σενάριο για να επιλέξουν αυτό που θα έχει μικρότερο ρίσκο για τις ζωές των 12 μικρών αγγέλων. Όλα αυτά ενώ το οξυγόνο δεν είναι επαρκές και η πρόγνωση για βροχές εντείνει τους φόβους.