X

Δάκρυα χαράς για τη διάσωση βρέφους από πλημμυρισμένη περιοχή (βίντεο)

Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες από την επιχείρηση διάσωσης εγκλωβισμένων, μετά τις πλημμύρες που προκάλεσε η κατάρρευση φράγματος.

Ant1news

Συγκίνηση προκαλεί ένα βίντεο-ντοκουμέντο, που κάνει τον γύρο του κόσμου, από την επιχείρηση διάσωσης εγκλωβισμένων κατοίκων στις φονικές πλημμύρες στο Λάος.

Κεντρικό πρόσωπο ένα βρέφος, το οποίο κλαίει στην αγκαλιά ενός διασώστη από την Ταϊλάνδη.

Τα σωστικά συνεργεία κατάφεραν να εντοπίσουν 14 ανθρώπους – τέσσερις άνδρες, έξι γυναίκες και τέσσερα παιδιά – η τύχη των οποίων αγνοείτο μετά την προ ημερών κατάρρευση υδροηλεκτρικού φράγματος και τις πλημμύρες που ακολούθησαν ως συνέπεια.

Οι διασωθέντες είχαν καταφύγει σε μία καλύβα, στην κορυφή ενός λόφου, προκειμένου να γλιτώσουν από τα ορμητικά νερά.

Έπειτα από μία συντονισμένη επιχείρηση, οι διασώστες κατάφεραν να τους προσεγγίσουν και να τους απομακρύνουν σε ασφαλή τοποθεσία.

Πέρα από αυτήν την ανθρώπινη ιστορία, οργισμένοι χωρικοί κατηγορούν τις Αρχές του Λάος ότι υποβαθμίζουν τον απολογισμό των θυμάτων (27 νεκροί), ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό δεκάδων αγνοουμένων.

Δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού διέρρευσαν το βράδυ της Δευτέρας στην επαρχία Αταπό, στο νοτιοανατολικό τμήμα του Λάος, μετά την κατάρρευση ενός υπό κατασκευή υδροηλεκτρικού φράγματος, από την οποία ολόκληρα χωριά βυθίστηκαν στα λασπόνερα.