X

Πέθανε ο Πρόεδρος του Βιετνάμ

Την είδηση μετέδωσε με επείγον τηλεγράφημα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας VNA.

Ant1news

Ο πρόεδρος του Βιετνάμ, ο Τραν Ντάι Κουάνγκ, ηγετική μορφή της συντηρητικής πτέρυγας του Κομμουνιστικού Κόμματος, απεβίωσε σε ηλικία 61 ετών, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας VNA.

«Ο πρόεδρος Τραν Ντάι Κουάνγκ απεβίωσε σε στρατιωτικό νοσοκομείο» το πρωί, σύμφωνα με υπερεπείγον τηλεγράφημα που μετέδωσε το VNA έχοντας προφανώς ενημέρωση από κυβερνητικές πηγές.

Την πληροφορία για τον θάνατο του προέδρου της χώρας μετέδωσε εξάλλου η δημόσια ραδιοφωνία, διευκρινίζοντας ότι έπασχε από «σοβαρή ασθένεια», χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες. 

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ σε συλλυπητήριο μήνυμα του προς την Κεντρική Επιτροπή του Κουμμουνιστικού Κόμματος του Βιετνάμ, για τον θάνατο του Προέδρου της χώρας, αναφέρει:

Αγαπητοί σύντροφοι,

Η Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά της στην Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος Βιετνάμ, για το θάνατο του συντρόφου Tran Dai Quang, Προέδρου της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας του Βιετνάμ και μέλους του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΒ. 

Παρακαλούμε όπως μεταβιβάσετε τα συλλυπητήρια των Ελλήνων Κομμουνιστών στους οικείους του  σ. Tran Dai Quang