X

Κλείνει επ’αόριστον η “Παραλία” του Ντι Κάπριο

Οι τοπικές Αρχές πήραν την απόφαση να διατηρήσουν κλειστή την παραλία που έγινε διάσημη όταν «πρωταγωνίστησε» στο «The Beach».

Ant1news

Ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Ταϊλάνδης έχει γίνει η παραλία του κόλπου Μάγια στο νησί «Kho Phi Phi», η οποία έγινε παγκοσμίως γνωστή, καθώς εκεί είχε γυριστεί το «The Beach» με πρωταγωνιστή τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

Η επισκεψιμότητα στην παραλία αυξάνεται σταδιακά τα τελευταία 18 χρόνια, από τότε που κυκλοφόρησε η ταινία του Ντάνι Μπόιλ, μέχρι που έφτασαν να την επισκέπτονται καθημερινά έως και 6000 τουρίστες, που φτάνουν από το Πουκέτ, τις νήσους Phi Phi και το Κράμπι.

Η ζημιά, όμως, που έχει προκαλέσει η αδιάκοπη προσέλευση του κόσμου, ανάγκασε τις Αρχές να κλείσουν την παραλία.

Αρχικά η απόφαση ελήφθη τον περασμένο Φεβρουάριο και είχε ισχύ τέσσερις μήνες, προκειμένου να αποκατασταθεί ο κοραλλιογενής ύφαλος.

Σε νέα τους ανακοίνωση, ωστόσο, επισημαίνεται ότι, η παραλία θα μείνει «επ’αόριστον» κλειστή, αφού οι τέσσερις μήνες δεν είναι αρκετοί για την ανάκαμψη του οικοσυστήματος.

Όπως αναφέρεται στις μελέτες, η παρουσία των τουριστών είχε ως αποτέλεσμα να πεθάνει το 80% του κοραλλιογενούς υφάλου, ενώ η περίοδος ανάκαμψης υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τα ένα με δύο χρόνια.