X

Δεκάδες νεκροί από κατανάλωση αλκοόλ

Νεκροί και ασθενείς μετά από κατανάλωση αλκοόλ σε διάφορες περιοχές. Συλλήψεις και «καμπάνες» σε τοπικούς αξιωματούχους.

Ant1news

Τουλάχιστον 39 άνθρωποι πέθαναν και ακόμα 27 νοσηλεύονται, μετά από κατανάλωση αλκοόλ, σε πολλά χωριά της βόρειας Ινδίας.

Οι νεκροί προέρχονταν από τρία διαφορετικά χωριά.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, που είχαν στη διάθεσή τους τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων των νεκρών, όλα τα θύματα είχαν καταναλώσει αλκοόλ, το οποίο είχε διαλυθεί με μεθανόλη.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί οκτώ άτομα που εργάζονταν στην εμφιάλωση, ενώ έχουν τεθεί εκτός εργασίας τους συνολικά 35 τοπικοί αξιωματούχοι, οι δώδεκα εκ των οποίων είναι αστυνομικοί.

Οι θάνατοι από αλκοόλ είναι συχνό φαινόμενο στην Ινδία, όπου οι φτωχοί δεν μπορούν να αγοράσουν επώνυμες μάρκες αλκοόλ και συχνά καταφεύγουν σε τοπικά εμφιαλωμένα, τα οποία όμως, αναμειγνύονται με ακατάλληλα χημικά.

Η διακίνηση αλκοόλ με αυτόν τον τρόπο είναι ιδιαιτέρως επικερδής επιχείρηση, καθώς οι εμφιαλωτές δεν πληρώνουν φόρους και πωλώντας προϊόντα χαμηλής ποιότητας έχουν τεράστια κέρδη.