X

Στο Βιετνάμ ο Κιμ Γιονγκ Ουν για τη συνάντηση με τον Τραμπ (βίντεο)

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η άφιξη του Βορειοκορεάτη ηγέτη στο Ανόι για το δεύτερο ιστορικό “τετ α τετ” με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ.

Ant1news

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, έφθασε σήμερα στο Βιετνάμ, όπου θα διεξαχθεί η δεύτερη συνάντηση κορυφής ανάμεσα στον ίδιο και τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ολοκληρώνοντας ένα ταξίδι 4.000 χιλιομέτρων που έκανε από την Πιονγκγιάνγκ με το θωρακισμένο τρένο του.

Ο συρμός στον οποίο επέβαινε ο Κιμ έφθασε στον σταθμό της παραμεθόριας πόλης Ντον Νταν, αφού πέρασε τα σύνορα με την Κίνα. Τον υποδέχθηκαν αξιωματούχοι της κυβέρνησης του Βιετνάμ.

Οι Αρχές είχαν στρώσει κόκκινο χαλί, ενώ τιμές απέδωσε άγημα του στρατού, με φόντο τις σημαίες των δύο χωρών.

Το τρένο του Βορειοκορεάτη ηγέτη παρέμεινε στη Ντον Νταν, ενώ ο Κιμ διένυσε τα 170 χιλιόμετρα που απέμεναν ως την πρωτεύουσα του Βιετνάμ, το Ανόι, με αυτοκινητομπή.

 

Η δεύτερη σύνοδος κορυφής του ηγέτη της Βόρειας Κορέας και του Προέδρου των ΗΠΑ θα διεξαχθεί την Τετάρτη.

Αργότερα σήμερα αναμένεται η άφιξη του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ. Υπενθυμίζεται πως το Air Force One είχε προγραμματιστεί αρχικά να προσγειωθεί στη Σούδα για ανεφοδιασμό, ωστόσο ο σχεδιασμός ανετράπη εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε την Κρήτη.

Εν τω μεταξύ, το ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο TBS απαθανάτισε ένα σπάνιο στιγμιότυπο με τον Κιμ Γιονγκ Ουν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του προς το Βιετνάμ.

Συγκεκριμένα, ο Βορειοκορεάτης ηγέτης διακρίνεται να έχει σταματήσει στον σιδηροδρομικό σταθμό της Νανίνγκ, στην Κίνα, και να κάνει ένα… διάλειμμα τσιγάρο, συνομιλώντας με τους διπλωμάτες που τον συνοδεύουν.