X

Οκτώ μέτρα έξω από την πίστα σημειώθηκε ο τραυματισμός του Σουμάχερ

Την επίσημη εκδοχή του ατυχήματος του Μίκαελ Σουμάχερ ανακοίνωσαν οι Γάλλοι εμπειρογνώμονες σε συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ant1news

Τηλεοπτικά συνεργεία από όλο τον κόσμο είχαν συρρεύσει στην Albertville για την πολυαναμενόμενη συνέντευξη Τύπου των γαλλικών αρχών σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το ατύχημα που θρύλου της Φόρμουλα 1.

«Τα χιονοπέδιλα ακούμπησαν σε βράχο, ο Σουμάχερ έχασε την ισορροπία του και έπεσε μπροστά, με αποτέλεσμα το κεφάλι του να χτυπήσει στο βράχο, που βρισκόταν τρεισήμισι μέτρα πιο κάτω». Με τα λόγια αυτά ο περιέγραψε ο επικεφαλής των εισαγγελικών αρχών, Πατρίκ Κουίνσι, το πώς συνέβη το ατύχημα στο θέρετρο Μεριμπέλ των γαλλικών Άλπεων.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι γαλλικές αρχές ανέφεραν ότι ο βράχος στον οποίο χτύπησε ο Σουμάχερ βρισκόταν 8 μέτρα εκτός της πίστας. «Προφανώς ο Μίκαελ Σουμάχερ είναι πολύ καλός σκιέρ», σχολίασε ο Κουίνσι, προσθέτοντας ότι έκανε σκι σε μία μικρή πίστα που βρίσκεται (ανάμεσα σε μία μπλε και μία κόκκινη) σε υψόμετρο 2.700 μέτρων. Ο Πατρίκ Κουίνσι δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες που ήθελαν τον Σουμάχερ να είχε βγει εκτός πίστας για να βοηθήσει κάποιον.

Η περιοχή όπου ο πρώην πρωταθλητής της Φόρμουλα 1 Μίκαελ Σουμάχερ τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι πληρούσε τους διεθνείς κανονισμούς σήμανσης. «Από τους ελέγχους που πραγματοποιήσαμε προκύπτει ότι οι κανονισμοί δεν παραβιάστηκαν», δήλωσε ο εισαγγελέας Κουίνσι, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας σχετικά με τα αίτια του ατυχήματος της 29ης Δεκεμβρίου.

Από τα στοιχεία που έχουν στη διάθεση τους, οι γαλλικές αρχές δεν είναι σε θέση να προσδιορίσουν επακριβώς την ταχύτητα που είχε πριν από το ατύχημα, παρά μόνο να εικάσουν πως δεν είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα επειδή είχε βγει εκτός πίστας. «Τα σωστικά συνεργεία βρήκαν το Σουμάχερ 9 μέτρα έξω από αυτήν», πρόσθεσε ο Κουινσί. Από την πλευρά του, ο Στεφάν Μποζόν, διοικητής της χωροφυλακής του Μπουρ Σεν Μορίς, δήλωσε ότι τα πέδιλα του σκι που φορούσε ο Σουμάχερ ήταν σε άριστη κατάσταση και δεν ευθύνονται για το ατύχημα.

Η γαλλική αστυνομία επιβεβαίωσε πως έχει εξετάσει τις εικόνες που κατέγραψε η κάμερα στο κράνος του Σουμάχερ, σε μία προσπάθεια να αναπαραστήσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το ατύχημα. Ο κ. Κουίνσι εμφανίστηκε επιφυλακτικός ερωτώμενος σχετικά με την ύπαρξη και άλλου βίντεο, που φέρεται να έχει τραβήξει τουρίστας.

«Προσωπικά, δεν έχω δει κάτι τέτοιο», δήλωσε και στη συνέχεια δικαιολόγησε την απόφαση να πραγματοποιηθεί αυτή η συνέντευξη Τύπου προκειμένου να σταματήσουν τα διάφορα σενάρια που δίνουν και παίρνουν τις τελευταίες ημέρες σε διάφορα ΜΜΕ.

Ο 44χρονος Γερμανός εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ και δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο, όπως επισημαίνουν οι γιατροί που τον παρακολουθούν.



Στο φως της δημοσιότητας ήρθε στο μεταξύ φωτογραφία λίγα λεπτά μετά το ατύχημα του Μίκαελ Σουμάχερ.