X

Σταθερά σε τεχνητό κώμα ο Σουμάχερ

Παραμένει σε τεχνητό κώμα ο θρύλος της F1 μετά το ατύχημα που είχε, ενώ έκανε σκι στις Άλπεις.

Ant1news

Σε τεχνητό κώμα εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο Μίχαελ Σουμάχερ, σε νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, μετά από το ατύχημα που είχε ενώ έκανε σκι στις γαλλικές Άλπεις.

Μετά από αρκετές μέρες σιωπής, η εκπρόσωπος της οικογένειας του 45χρονου Γερμανού, έκανε σήμερα λόγο για σταθεροποίηση της κατάστασης της υγείας του.

«Η οικογένεια του Michael έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην ιατρική ομάδα και είναι πολύ ικανοποιημένη από τη δουλειά που κάνει», αναφέρει η Sabine Kehm.

Η ίδια επανέλαβε ότι όσα ακούγονται και δεν προέρχονται από επίσημα χείλη είναι απλά εικασίες, αναφερόμενη σε δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι δεν υπάρχουν σημάδια βελτίωσης της υγείας του γερμανού πιλότου.

Ο Μίχαελ Σουμάχερ, έχει υποβληθεί σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις στον εγκέφαλο και βρίσκεται σε τεχνητό κώμα από τις 29 Δεκεμβρίου. Παραμένοντας, για τόσες μέρες σε αυτή την κατάσταση, υπάρχει κίνδυνος επιπλοκών σε ό,τι αφορά τη λειτουργία ζωτικών οργάνων όπως του ήπατος, των μυών και της ενδοκρανιακής πίεσης.

Κι ενώ πριν από μερικές μέρες οι θεράποντες ιατροί σκέφτονταν να προσπαθήσουν να τον «ξυπνήσουν» από το τεχνητό κώμα, τελικά κάτι τέτοιο δεν έγινε, καθώς θεώρησαν παρακινδυνευμένη μια τέτοια ενέργεια.

Ξένα μέσα ενημέρωσης εκφράζουν φόβους ότι ο Σούμι δεν θα βγει ποτέ από το κώμα, ενώ υπάρχει ο κίνδυνος ακόμη και σε περίπτωση που επιβιώσει και συνέλθει από το κώμα, να μην είναι ποτέ ξανά ο Σουμάχερ που όλοι ξέρουμε…  Ανησυχία προκαλεί μελέτη που έχει δημοσιευθεί στο "American Medical Association" και αναφέρει πως, άτομα που έχουν υποστεί αντίστοιχα ατυχήματα με αυτό του 45χρονου Γερμανού, έχουν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν πρόωρα.