X

Αγωνία για τον Μπιανκί μετά το ατύχημα στην πίστα της Σουζούκα

Ο Γάλλος πιλότος της Μαρούσια τραυματίστηκε όταν το μονοθέσιο του βγήκε εκτός πίστας, λόγω της βροχής.

Ant1news

Κρίσιμη χαρακτηρίζεται από τους γιατρούς η κατάσταση του Ζιλ Μπιανκί, ο οποίος υποβλήθηκε σε λεπτή χειρουργική επέμβαση μετά τον τραυματισμό του στο κεφάλι.

Ο Γάλλος πιλότος της Μαρούσια τραυματίστηκε όταν το μονοθέσιο του βγήκε εκτός πίστας, λόγω της βροχής, και συγκρούστηκε με τον γερανό που είχε εισέλθει στην πίστα για να παραλάβει το μονοθέσιο του Άντριαν Σούτιλ μετά την έξοδο που είχε λίγους γύρους νωρίτερα στη Σουζούκα, στο πλαίσιο του 46ου γύρου του Grand Prix της Ιαπωνίας για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1.


Μετά το συμβάν με τον Μπιανκί οι διοργανωτές διέκοψαν τον αγώνα, στον οποίο τη νίκη κατέκτησε ο Λιούις Χάμιλτον (Μερτσέντες).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της FIA, η αξονική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε ο Μπιανκί έδειξε σοβαρά τραύματα στο κεφάλι. Ο πατέρας του Γάλλου οδηγού δήλωσε στον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό "France 3" ότι θα χρειαστεί να περάσουν 24 ώρες για να υπάρξει μία πιο σαφής εικόνα για την κατάσταση του 25χρονου.

Σοκαρισμένοι από το ατύχημα ήταν και οι υπόλοιποι οδηγοί του πρωταθλήματος, με τους Λιούις Χάμιλτον, Νίκο Ρόσμπεργκ και Σεμπάστιαν Φέτελ να ανεβαίνουν σιωπηλοί στο πόντιουμ των νικητών. «Η κατάσταση του συναδέλφου μας είναι η βασική μας ανησυχία αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο Βρετανός, ο οποίος με τη σημερινή του νίκη αύξησε τη διαφορά του στην κορυφή της κατάταξης των οδηγών. «Δεν σκέφτομαι την κούρσα, σκέφτομαι τον συνάδελφό μου», συμπλήρωσε από την πλευρά του ο Ρόσμπεργκ.