X

Στο πλευρό του Μπιανσί ο γιατρός του Σουμάχερ

Ο καθηγητής Ζεράρντ Σαϊλάντ είναι ειδικός στα τραύματα εγκεφάλου.

Ant1news


Ο Ζεράρντ Σαϊλάντ, πρόεδρος της ιατρικής επιτροπής της FIA, βρίσκεται, ήδη, στη Ναγκόγια της Ιαπωνίας, όπου νοσηλεύεται ο Ζιλ Μπιανσί, προκειμένου να παράσχει συμβουλές για την αντιμετώπιση των τραυμάτων του οδηγού της Formula 1.

Ο 25χρονος Μπιανσί, παραμένει σε «κρίσιμη» κατάσταση στην εντατική του νοσοκομείου Mie, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι, μετά το σοβαρό τραυματισμό του, την Κυριακή, όταν έχασε τον έλεγχο της Marussia, λόγω της βροχής, και συγκρούστηκε με γερανό, που είχε εισέλθει στην πίστα για να παραλάβει το μονοθέσιο του Άντριαν Σούτιλ.

Πηγές του νοσοκομείου διευκρίνισαν πως ο Μπιανσί αναπνέει, μόνον, με τη βοήθεια ειδικού αναπνευστήρα ενώ οι γονείς του δήλωσαν πως ο Ζίλ υποστεί διάχυτη νευραξονική βλάβη, που είναι από τους πιο κοινούς τραυματισμούς στον εγκέφαλο, αλλά και από τους πιο καταστροφικούς.

Ο καθηγητής Σαιλάντ είναι διάσημος στον κόσμο του αθλητισμού κι ένας από τους κορυφαίους νευρολόγους της Γαλλίας. Είναι ειδικός σε τραυματισμούς στον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό με ιδιαίτερη εξειδίκευση στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Ήταν ο γιατρός που βοήθησε στη θεραπεία του Μίκαελ Σουμάχερ μετά τον τραυματισμό του, τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν έκανε σκι αλλά και όταν είχε σπάσε το πόδι του στο βρετανικό Grand Prix το 1999.