X

Formula 1: Πρωτιά για τον Ρόσμπεργκ στο Μεξικό

Νίκη χωρίς αντίκρισμα για τον πιλότο της Mercedes, αφού ο Χάμιλτον, που ήταν δεύτερος, έχει ήδη στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής.

Ant1news

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ πανηγύρισε στο Μεξικό τη δωδέκατη νίκη στην καριέρα του, στο πρώτο Grand Prix που διεξήχθη στη χώρα της Κεντρικής Αμερικής μετά από το 1992.

Ο πιλότος της Mercedes εκκίνησε από την pole position, είχε την πρωτοπορία από την αρχή και άντεξε ως το τέλος στο... πρέσινγκ του «ομόσταυλού» του, Λιούις Χάμιλτον, που ήταν δεύτερος αλλά λίγο τον προβλημάτισε αυτό, αφού έχει στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής μία εβδομάδα πριν, για τρίτη φορά στην καριέρα του. 

Τρίτη τερμάτισε η Williams του Βαλτέρι Μπότας, ενώ στην τέταρτη και πέμπτη θέση ήταν οι Red Bull των Ντανίιλ Κβίατ και Ντάνιελ Ρικιάρντο, αντίστοιχα. Από εκεί και ύστερα τις υπόλοιπες θέσεις στη βαθμολογούμενη πρώτη δεκάδα κατάκτησαν οι Φελίπε Μάσα (Williams), Νίκο Χούλκενμπεργκ (Force India), Σέρχιο Πέρες (Force India), Μαξ Φερστάπεν (Renault) και Ρομέν Γκροζάν (Lotus). Να σημειωθεί ότι ο Φερνάντο Αλόνσο πρόλαβε να κάνει μόλις ένα γύρο πριν εγκαταλείψει λόγω προβλήματος στον κινητήρα του. 

Ο Κίμι Ραϊκόνεν επίσης δεν ολοκλήρωσε μετά την επαφή που είχε με τον Μπότας στον 26ο γύρο, ενώ ούτε η Ferrari του Σεμπάστιαν Φέτελ τελείωσε τον αγώνα, καθώς έπεσε στις μπαριέρες στον 53ο γύρο, με αποτέλεσμα η ιταλική ομάδα να μην έχει κανένα μονοθέσιο στον τερματισμό για πρώτη φορά μετά το Grand Prix της Αυστραλίας το 2006.

Το επόμενο ραντεβού, προτελευταίο για την τρέχουσα περίοδο, θα διεξαχθεί στις 15 Νοεμβρίου στη Βραζιλία και η αυλαία θα κλείσει στις 29/11 στο Άμπου Ντάμπι.