X

GP Ευρώπης: Ο Ρόσμπεργκ πήρε την pole position

Από την πρώτη θέση θα εκκινήσει αύριο στο Μπακού ο Ρόσμπεργκ. Στην δεύτερη θέση των δοκιμαστικών ο Ρικιάντρο, στην δέκατη ο Χάμιλτον!

Ant1news

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ πήρε την "pole position" για το αυριανό γκραν πρι Ευρώπης, το οποίο θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στο Αζερμπαϊτζάν και πιο συγκεκριμένα στους δρόμους του Μπακού.

Ο οδηγός της Μερτσέντες διένυσε τα 6,003 χιλιόμετρα του γύρου σε 1 λεπτό, 42 λεπτά και 758 χιλιοστά, πανηγύρισε την 25η "pole position" στην καριέρα του και τρίτη εφετινή και θα εκκινήσει αύριο από την πρώτη θέση, ενώ την δεύτερη θέση στα επίσημα δοκιμαστικά πήρε ο Σέρχιο Πέρες με Force India.

Όμως, ο Μεξικανός οδηγός θα χάσει πέντε θέσεις στην εκκίνηση για τον αυριανό αγώνα, λόγω μη προγραμματισμένης αλλαγής κιβωτίου ταχυτήτων μετά τη... συνάντησή του με τον τοίχο στη στροφή 15 στο τέλος του τρίτου μέρους των ελεύθερων δοκιμαστικών.

 Έτσι, στην δεύτερη θέση της εκκίνησης θα βρίσκεται ο Ντάνιελ Ρικιάρντο με Red Bull, ενώ από την δεύτερη σειρά θα εκκινήσουν οι δύο Φεράρι με τους Σεμπάστιαν Φέτελ και Κίμι Ραϊκόνεν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο -κάτοχος του τίτλου στους οδηγούς- Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος πήρε τη νίκη στους δύο προηγούμενους αγώνες, θα βρίσκεται στην δέκατη θέση της εκκίνησης, καθώς χτύπησε στον τοίχο στη στροφή 11, περίπου δύο λεπτά πριν από την ολοκλήρωση του τρίτου μέρους των χρονομετρημένων δοκιμαστικών (σ.σ. σε εκείνο το σημείο το Q3 διεκόπη), με αποτέλεσμα να σπάσει η εμπρός δεξιά ανάρτηση και να μην μπορέσει να διεκδικήσει έναν καλύτερο χρόνο και την "pole position" με την επανέναρξη της διαδικασίας.

Η πρώτη δεκάδα των επίσημων δοκιμαστικών για το Ευρωπαϊκό γκραν πρι που θα διεξαχθεί στο Μπακού:

 1. Νίκο Ρόσμπεργκ (Γερμανία/Mercedes        1:42.758

 2. Σέρχιο Πέρες (Μεξικό/Force India         1:43.515

 3. Ντάνιελ Ρικιάρντο (Αυστραλία/Red Bull)   1:43.966

 4. Σεμπάστιαν Φέτελ (Γερμανία/Ferrari)      1:43.966

 5. Κίμι Ραϊκόνεν (Φινλανδία/Ferrari)        1:44.269

 6. Φελίπε Μάσα (Βραζιλία/Williams)          1:44.483

 7. Ντανιίλ Κβιάτ (Ρωσία/Toro Rosso)         1:44.717

 8. Βάλτερι Μπότας (Φινλανδία/Williams)      1:45.246

 9. Μαξ Φερστάπεν (Ολλανδία/Red Bull)        1:45.570

10. Λιούις Χάμιλτον (Βρετανία/Mercedes)      2:01.954