X

F1: Με νέα δεδομένα το γκραν πρι της Αυστρίας

Οι αλλαγές που έγιναν στην πίστα του Σπίλμπεργκ, αλλά και οι κακές καιρικές συνθήκες που αναμένεται να επικρατήσουν, αλλάζουν τις προδιαγραφές.

Ant1news

Ο 9ος γύρος του Παγκόσμιου πρωταθλήματος της F1 θα διεξαχθεί στην Αυστρία στην πίστα του Σπίλμπεργκ που είναι γνωστή και ως Red Bull Ring.

Η πίστα στρώθηκε με νέα άσφαλτο και παρότι εικάζεται ότι θα είναι το ίδιο τραχιά με το παρελθόν, κάποιες μικρές ανωμαλίες του οδοστρώματος έχουν εξομαλυνθεί κι έτσι αναμένεται ότι τα επίπεδα πρόσφυσης θα είναι υψηλότερα.

Γενικά, το Red Bull Ring είναι μια πίστα που απαιτεί καλή πρόσφυση και γι’ αυτό η Pirelli έφερε για τον αγώνα τις τρεις από τις πιο μαλακές της γόμες: τη μαλακή (κίτρινη), την πολύ μαλακή (κόκκινη) και την πάρα πολύ μαλακή (μοβ).

Τα δύο τελευταία αυστριακά Grand Prix έχουν διεξαχθεί με τέλειες καιρικές συνθήκες, αλλά φέτος τα δεδομένα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά, με την πρόγνωση να «μιλάει» για άστατο καιρό το Σαββατοκύριακο του αγώνα.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο αναμένονται καταιγίδες κατά την περίοδο των δοκιμαστικών, ενώ χαμηλές θερμοκρασίες και πιθανώς, ελαφριά βροχή, αναμένονται και την Κυριακή.